Mark Meadows a comunicat televiziunii Fox News că echipa medicală urma să evalueze în cursul dimineţii starea lui Trump, care „a continuat să se amelioreze”, conform agerpres.ro

„Suntem încă optimişti că el va putea să revină la Casa Albă mai târziu în cursul zilei de azi”, a adăugat acesta.

Ce spun medicii

Pe parcursul zilei, Donald Trump a trimis aproape 20 de mesaje prin Twitter, majoritatea despre alegerile prezidenţiale din noiembrie. Infectarea sa cu coronavirus a bulversat campania electorală.

Unele aspecte ale bolii preşedintelui sunt încă neclare. Medicii afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui lui Trump a scăzut de două ori, că i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată şi că a avut febră; ei nu au precizat însă temperatura. Medicul preşedintelui, Sean Conley, a afirmat că echipa medicală aşteaptă în continuare mai multe date despre starea plămânilor pacientului. Tratamentul de până acum a inclus un amestec de anticorpi, steroizi şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

După ce a fost depistat ca purtător de coronavirus, Donald Trump a fost internat vineri la centrul medical Walter Reed de lângă Washington.

Cum se simte Donald Trump

Medicul lui Donald Trump a dat detalii importante despre starea de sănătate a președintelui american, după ce presa a scris că acesta nu ar fi într-o stare foarte bună.

Potrivit medicului, preşedintele Donald Trump „se simte bine”, nu mai are febră de 24 de ore şi nu este conectat la aparate de asistenţă respiratorie, a declarat sâmbătă medicul Casei Albe, Sean Conley, citat de Reuters, scrie Agerpres.

„În această dimineaţă, preşedintele se simte foarte bine”, a spus Sean Conley, care a făcut această actualizare a informaţiilor despre starea de sănătate a preşedintelui american, în prezenţa a nouă medici şi infirmiere, în exteriorul spitalului militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, unde Donald Trump se află de vineri seara.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a avut accese de tuse, o congestie uşoară şi a manifestat oboseală, potrivit medicului, dar simptomele „se reduc şi se ameliorează”.

„Supraveghem funcţionarea cardiacă, renală şi a ficatului, toate sunt normale. Preşedintele în această dimineaţă nu este sub oxigen, nu are dificultăţi de respiraţie sau să meargă prin interiorul unităţii medicale a Casei Albe”, a afirmat dr. Sean Conley, adăugând că echipa medicală este „extrem de mulţumită de progresele realizate de preşedinte”.