CNN anunță că Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus. Mai exact, este vorba despre niște simptome similare cu cele ale unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C). Din păcate însă, aceste simtpome sunt destul de greu de descifrat până în momentul în care persoana infectată ajunge în spital.

Un un lucru important de menționat este faptul că MIS-A, sindromul inflamator multisistemic în rândul adulților, a ucis cel puțin trei pacienți și afecteză în mod disproporționat minoritățile etnice, susține echipa CDC.

Totodată,  CDC a descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani. Potrivit sursei citate, majoritatea persoanelor au avut inflamații extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul și rinichii, dar nu și plămânii, le-au fost afectate.

„Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulților spitalizați cu forme severe de COVID-19, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie”, se arată în raportul săptămânal al CDC.

Anomaliile se văd radiografii

De asemenea, sursa citată mai precizează că în cazul anumitor pacienți, anomaliile au putut fi observate inclusiv la radiografii.

„În schimb, pacienții cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut în sânge) sau anomalii observate în radiografii. Doar 8 din 16 pacienți au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariția MIS-A”, susțin cercetătorii.

Situația devine mai încertă având în vedere că o treime din cei 27 de pacienți au fost testați negativ pentru infecția cu coronavirus, însăau fost testați pozitiv pentru anticorpi, fapt ce a indicat că aceștia trecuseră prin infecția cu noul coronavirus. 

„Toți pacienții cu MIS-A descriși în acest raport, cu excepția unuia, aparțineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au scris cercetătorii.