Anunțul a fost făcut de Prefectura Brașov. Astfel, potrivit sursei citate, staţiunea Predeal a depăşit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori. În acest context, începând cu ziua de marți, 13 aprilie, vor intra în vigoare noi restricții, care vor afecta programul de funcționare al restaurantelor, dar și al hotelurilor.

Astfel, din cauza numărului mare de infectări raportate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, începând de marţi de la miezul nopţii, în localitate să se instituie restricţiile prevăzute de lege.

Potrivit sursei citate, începând cu ziua de marți, restaurantele şi cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienţii cazaţi, în timp ce prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor fi permise doar în spaţiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber.

Totodată, Prefetura Brașov mai precizează că  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în oraşul Predeal, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1000 de locuitori.

Noua măsură va intra în vigoare pe data de 13 aprilie, la ora 0.00.

“Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidenţă între 3 şi 4/1000 de locuitori”, a decis CJSU Braşov.

Restaurantele și cafenelele se închid

Mai exact, potrivit sursei citate, începând cu ziua de marți, restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor îşi suspendă activitatea, iar la cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

În ceea ce privește prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, acestea sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

De menționat este faptul că, staţiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul ţării unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

În urmă cu câteva zile, la Sinaia, indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori, iar staţiunea se află sub restricţii, în zilele de week-end, inclusiv privind orarul de funcţionare al agenţilor economici şi deplasarea persoanelor.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim