Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna vine cu vești proaste pentru mii de români. Potrivit sursei citate, incidenţa cazurilor de  infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de 5 la mia de locuitori în patru localităţi din judeţul Covasna. Printre acestea se numără și municipiul Sfântu Gheorghe, unde restricţiile instituite în urmă cu două săptămâni vor continua să rămână în vigoare alte 14 zile.

Potrivit sursei citate, în municipiul Sfântu Gheorghe şi în comuna Ozun se înregistrează o rată de 5,78 la mia de locuitori, în localitatea Arcuş – de 5,28 la mia de locuitori, iar la Comandău – de 5,22 la mie.

În acest context, în localitățile menționate s-au dispus măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus prelungirea, începând de luni, cu încă 14 zile a restricţiilor impuse în urmă cu două săptămâni în municipiul Sfântu Gheorghe, prin urmare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, circulaţia cetăţenilor în afara locuinţelor este interzisă după ora 20,00 fără declaraţie şi fără motive întemeiate, magazinele vor fi închise la ora 18,00, iar activitatea sălilor de fitness, suspendată până la scăderea incidenţei sub 3,5 la mie.

Coronavirusul face ravagii

Sursa citată mai precizează că și alte două localităţi din judeţ, unde incidenţa cazurilor a depăşit 4 la mie, respectiv Mereni (4,71) şi Vârghiş (4,01), precum şi alte trei localităţi, Ilieni, staţiunea Covasna şi Valea Crişului, unde incidenţa se situează între 3 şi 4 la mie, sunt încadrate în scenariul roşu.

În același timp, tot în județul Covasna mai există și alte 18 localităţi cu incidenţa cuprinsă între 1 şi 3 la mie, 14 sub 1 la mie, iar în patru localităţi nu se înregistrează niciun caz activ de COVID-19.

Totodată, potrivit datelor postate pe site-ul Prefecturii Covasna, de la începutul pandemiei şi până la finalul săptămânii trecute, în judeţ au fost diagnosticate cu COVID-19 7.578 de persoane, incidenţa medie la nivel de judeţ fiind de 2,94 la mia de locuitori.

În ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare, în cele nouă centre de vaccinare disponibile în judeţ se vaccinaseră, până duminică, 29.650 de persoane.