Cei de la DIICOT Iaşi au decis să o pună sub control judiciar pe directoarea Operei Naționale Iași, Beatrice Rancea, alături de alte zece persoane, în dosarul în care cercetează pretinse fapte de delapidare comise de către suspecții din dosar, afirmă surse judiciare.

Femeia trebuie să respecte cu strictețe o serie de obligații stabilite de către anchetatorii DIICOT.

Procurorii DIICOT ar fi trecut pe la firma creatoarei de modă Doina Levința, pentru a ridica documente legate de presupuse contracte cu Opera Națională București.

Anchetatorii ar verifica contractele de furnizare garderobă încheiate între firma creatoarei și instituția publică de cultură. Concret, Doina Levința nu ar fi vizată, spun sursele citate dar cu toate acestea anchetatorii vor să verifice contractele încheiate de aceasta cu Opera Națională Iași și București.

DIICOT confirmă printr-un comunicat oficial informațiile potrivit cărora directoarea Operei Naționale Iași, Beatrice Rancea ar fi vizată într-un dosar penal de delapidare și arată că prejuduciul stabilit de anchetatorii ieșeni până la acest moment este de cinci milioane de lei.

Astfel, se arată în comunicatul Direcției, „prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5.000.000 de lei iar la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane”.

DIICOT nu confirmă numele persoanelor vizate în speța prezentată de surse, dar prezintă faptele acestora și prejudiciul cauzat statului român.

Surse judiciare spun că procurorii DIICOT de la Iași au descins în 26 locații pe raza municipiilor Iași și București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

Sursele invocate afirmă că grupul ar fi fost inițiat și condus de către directoarea Operei Naționale Iași, Beatrice Rancea, conform stiripesurse.ro.

Potrivit acestora, începând cu 2014, s-ar fi constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care ar fi aderat ulterior și alte persoane.