Soția lui Florin Condurățeanu a oferit o primă reacție după moartea jurnalistului. Aceasta l-a descris ca fiind unul dintre cei mai frumoși oameni pe care i-a cunoscut vreodată.

Totodată, ea a subliniat faptul că în familia lor a existat mereu armonie, iar următoarele zile vor fi îngrozitoare. Soția jurnalistului și-a amintit și modul în care acesta îl aștepta acasă în fiecare seară când venea de la muncă.

„Ziua de ieri a fost îngroiztoare și ceea ce urmează va fi mult, mult mai greu. Sunt îngrozită și am pierdut un om atât de valoros, atât de bun, atât de generos. Eu veneam acasă mai târziu, seara, pentru că aveam mai multe de făcut și tot timpul îi auzeam vocea când deschideam ușa și-mi spunea: ”Ce faci? Mai poți?” și eu îi spuneam că pot.

Întreba și de Eva, nepoțica noastră de 13 ani pe care o iubea foarte mult. A fost un om excepțional, politicos, blând, generos, un om cum rar se întâlnește”, a declarat soția lui Florin Condurățeanu, Gabriela Condurățeanu, pentru Antena Stars.

Gabriela Condurățeanu a mai adăugat că a vorbit cu soțul ei cu o oră înainte ca acesta să moară. De câteva luni, jurnalistul nu se simțea bine, dar nu voia deloc să meargă la medii. Avea o tensiune oscilantă și se credea că vremea din ultimele zile avea o legătură.

Ultimele cuvinte ale lui Florin Condurățeanu

Deși soția sa l-a rugat să facă analize, acesta a refuzat.

„Am vorbit cu el cu o oră înainte să moară. Nu se simțea bine de vreo două luni, dar nu s-a dus la medic. Avea o tensiune oscilantă, ca noi toți la vârsta asta, sau ca majoritatea, că fiecare dintre cei de peste 70 de ani au câte ceva. Am dat puțin vina pe condițiile meteo, când e frig, când e cald. Și i-am spus totuși să-și facă niște analize, poate schimbă ceva. Și mi-a spus: Nu, nu, sunt foarte bine! Tu stai liniștită!”, a mai spus aceasta.

În ceea ce privește momentele dinainte de moartea jurnalistului, soția lui Florin Condurățeanu susține că era plecată la nepoțica lor, iar fiul ei a sunat-o disperat. Se pare că jurnalistul a murit chiar în brațele acestuia.

”Eu eram plecată la nepoțica noastră, ca de obicei și peste aproximativ o oră m-a sunat fiul meu și mi-a spus: Sunt disperat, l-am adus pe Țuțu acasă și în ușă, pur și simplu mi-a picat. Și dacă aștept salvarea îl pierd!

Medicii nu l-au mai găsit conștient și foarte repede a murit”, a completat ea, într-o intervenție la Antena 3.

Întrebată care au fost ultimele cuvinte ale jurnalistului, soția susține că întreaga lor conversația s-a încheiat prin rugămințile ei de a merge la analize.

„Nu i le-am prins. Ultimele cuvinte la telefon astea au fost: Te rog, du-te și fă-ți niște analize. Mi-a spus: Nu, nu, nu, nu-ți face griji! L-am chemat pe Răzvan, plec acasă și totul este în regulă”, a adăugat aceasta.