În urma acuzaţiilor de plagiat aduse împotriva premierului Nicolae Ciucă, teza acestuia de doctorat va fi verificată de către Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.

Rectorul UNAp, unul dintre apropiaţii premierului Nicolae Ciucă

Rectorul acesteia este nimeni altul decât generalul Dorin Corneliu Pleșcan, fostul şef de cabinet al lui Nicolae Ciucă pe vremea când acesta din urmă era șef al Statului Major.

Colonelul (la acea vreme) Dorin Corneliu Pleșcan a deţinut această funcţie între ianuarie 2015 şi ianuarie 2016, potrivit edupedu.ro.

Nicolae Ciucă l-a propus pe Dorin Corneliu Pleșcan pentru înaintarea la gradul de general

Mai mult, la începutul mandatului său ca ministru al Apărării, Nicolae Ciucă i-a propus preşedintelui Iohannis, la începutul lunii noiembrie 2019, înaintarea la gradul de general de brigadă (cu o stea) a colonelului Pleșcan.

Decretele pentru avansarea în grad a mai multor persoane din cadrul Ministerului Apărării, serviciilor şi altor structuri ale statului au fost semnate de către Klaus Iohannis pe 28 noiembrie 2019, iar pe lista publicată de Administraţia Prezidenţială îl putem regăsi şi pe Dorin Corneliu Pleșcan.

A ajuns rector printr-o modificare solicitată indirect de către MApN

O altă problemă semnalată este faptul că generalul Pleșcan a devenit rector al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” la numai două zile după această avansare, fără să deţină un doctorat şi fără să fi predat până la acel moment.

Totul s-a făcut printr-o interpretare a unei prevederi din Legea Educației și printr-o modificare a metodologiei interne a Universităţii de Apărare, solicitată indirect chiar de cătare Ministerul Apărării Naţionale, condus atunci de Nicolae Ciucă, descopereau jurnaliştii de la Gândul.

“Vă rog, să nu faceți legături care nu sunt relevante, domnul general a fost șeful meu de cabinet până în anul 2016, ulterior și-a făcut proiecția de carieră cum a considerat mai bine.

Ca atare, vă rog să judecați dumneavoastră care ar fi motivul de conexare! Referitor la celelalte date, nu am cunoștință și vă rog să întrebați la cei care sunt îndrituiți să vă răspundă la astfel de întrebări”, declara, la acel moment, Nicolae Ciucă.