Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, anunță convocarea ședinței Consiliului General al Municipiului București luni, 28 decembrie, începând cu ora 19.00.

Pe ordinea de zi se află desemnarea reprezentanților municipiului București, prin Consiliul General al Municipiului București, în adunările generale ale acționarilor ale Societății de Transport București STB, Companiei Municipale Cimitire, Companiei Municipale Medicale, Companiei Municipale Termoenergetica.

PSD va acționa în instanţă

De asemenea, consilierii generali vor discuta și un proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 401/21.12.2020 privind înființarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale.

În context, Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de luni 26 de proiecte privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunările generale ale acţionarilor din companiile municipale, din societatea Service Ciclop SA, SC REBU SA şi SC Apa Nova Bucureşti SA.

Grupul consilierilor municipali PSD nu a formulat însă propuneri pentru AGA, anunţând că va ataca în instanţă hotărârile respective.

Comisia specială pentru monitorizarea companiilor municipale

Totodată, CGMB a aprobat şi înfiinţarea unei comisii speciale pentru monitorizarea companiilor municipale, care ar urma să funcţioneze pentru o perioadă de doi ani.

Comisia va prezenta CGMB, din şase în şase luni, rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei şi verificării.

Din comisie fac parte: Ştefania Petre, Ana Ciceală, Horia Tomescu (USR PLUS), Cristian Olteanu, Aurelian Bădulescu, Florentina Gherghiceanu (PSD), Andrei Badiu, Diana Mardarovici (PNL).

Într-o declarație de presă, susținută anterior de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că inființarea companiilor municipale a dus la creșterea cheltuielilor cu 30 % pentru spații verzi.

”Sursă uriașă de pierderi pentru bugetul Municipalității”

Edilul a mai spus că acesta companii municipale sunt o sursă uriașă de pierderi pentru bugetul Municipalității.

Edilul a mai precizat că o parte din angajații companiilor municipale vor fi preluați la administrațiile din subordinea Municipalității.

”Sunt multe colective care sunt interesante şi de păstrat, cum sunt de exemplu angajaţii de la Compania de Managementul Traficului. Există de asemenea un colectiv foarte interesant la Compania de Protecţie Civilă şi Voluntariat.”, a mai spus Dan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea.