Nicușor Dan a declarat că există o așteptare din partea publicului de dreapta din România pentru o construcție politică care să țină cont și de interesele antreprenorilor. Aceasta ar trebuie să fie receptivă față de liberi profesioniști.

Ea trebuie să ia în considerare elementele dinamice din societate. În plus, e necesar să ofere o perspectivă în vederea obținerii victoriei în alegerile parlamentare.

Primarul general a fost chestionat în legătură cu motivul pentru care ar fi susținut de către PNL pentru încă un mandat. Nicușor Dan a afirmat că în politică există o regulă fundamentală. E indicat să faci ceea ce îți spune electoratul tău să faci.

Candidatul PSD va avea o susținere de până la 40%

Edilul a arătat că, indiferent cine va fi candidatul PSD, acesta va avea un suport electoral situat undeva între 30 și 40%. El a explicat ce trebuie să se facă dacă se dorește asigurarea unei guvernări de orientare de dreapta.

Nicușor Dan a subliniat că este necesar, în acest caz, să existe un candidat unic din partea dreptei.

”Indiferent cine o să fie candidatul PSD, el o să aibă undeva între 30 şi 40% şi dacă vrem să avem guvernare de dreapta trebuie să avem un candidat unic pe dreapta”, a spus acesta la TVR info.

Primăria Capitalei
Primaria Capitalei/SURSA FOTO: Dreamstime

Experimentul politic nefericit din 2016

Nicușor Dan a recunoscut că în 2016 a avut loc un experiment politic nefericit. El a menționat că toți au fost responsabili pentru aceasta. S-a oferit exemplu pe el, dar și pe publicul care a îndemnat să se meargă pe căi separate.

Acest lucru a dus la victoria PSD. Acest scenariu, conform spuselor sale, s-a repetat și la nivel național în 2016. Atunci, PSD-ul a obținut aproximativ 45% din voturi, având diverse formule de guvernare în spatele cărora se afla Liviu Dragnea.

Referindu-se la așteptările publicului de orientare de dreapta din România, Nicușor Dan a menționat că există o cerință pentru o construcție politică. Ea ar trebui să ia în considerare interesele antreprenorilor. În plus, ar trebui să ofere o perspectivă și să se concentreze pe elementele dinamice din societate, în vederea obținerii succesului în alegerile parlamentare.

Nicușor Dan pune accent pe dorința electoratului

Nicușor Dan a subliniat că această speranță nu este limitată doar la nivel local, ci și la nivel național.

Primarul a subliniat că, dincolo de analizele privind cine va ocupa anumite poziții și procentele de vot, este crucial să se ofere un răspuns cetățenilor. E vorba de electoratul care vrea să vadă progrese reale în București, în locul unor strategii de imagine fără susținere concretă. El a subliniat importanța venirii cu un program comun.

Nicușor Dan consideră că Bucureștiul se confruntă cu „o întârziere semnificativă” comparativ cu unele dintre orașele din vestul țării. Acest aspect a fost atribuit faptului că PSD a fost la conducerea Primăriei Generale. Social democrații au stat la șefie timp de 12 ani, anterior anului 2020.