Departe de a primi laude, programul de testare în masă a bucureștenilor pentru infecția cu noul coronavirus, implementat de Primăria Generală, stârnește foarte multe critici.

Iar Gabriela Firea este acuzată de multe voci din spațiul public de faptul că irosește inutil resursele Capitalei într-un demers demagogic și populist.

”O ambiție puerilă”

Nicușor Dan este cel mai nou sosit pe lista contestatarilor programului lansat Primarul General:

”Dacă vrea să facă ceva pentru protecția bucureștenilor, Gabriela Firea trebuie să dezvolte propria infrastructură de testare (teste, aparate, specialiști) și să testeze angajații în contact cu populația (cadre medicale, șoferi STB, funcționarii pe relații publice, asistenți sociali).

De altfel, a și anunțat asta încă din 10 aprilie, dar nu a făcut nimic în acest sens.

Cele două testări în masă pe care le începe zilele acestea reprezintă o cheltuială inutilă a banului public”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

”O ambiție puerilă”am zis că fac teste, le fac, nu contează cum”, fără nicio justificare științifică.

”Este pură demagogie”

Testarea cu teste PCR pe sistemul primul venit primul servit, este pură demagogie.

Pentru persoanele care vor constata că nu sunt infectate rezultatul va fi nerelevant, riscul infectării ulterioare fiind același după testare.

Testarea cu testele care detectează anticorpi (nu știm în acest moment ce tip de teste este folosit) este prematură și dublează efortul Ministerului Sănătății.

Specialiștii spun că testul individual este relevant după 2-3 săptămâni de la posibila infectare, deci că testul statistic pe populație trebuie făcut la 2-3 săptămâni după calmarea epidemiei.

România nu este încă în această fază”, explică cel care intenționează să fie un contra-candidat redutabil pentru Gabriela Firea, în lupta pentru Primăria Generală.