Pe plan internaţional sunt experimentate trei vaccinuri, cu rezultate serioase şi încurajatoare împotriva coronavirusului. Cercetările decurg bine şi în Ungaria, iar pentru ameliorarea simptomelor bolii există tot mai multe medicamente.

Ce arată experimentele

János Szlávik a declarat într-o emisiune informativă a canalului de televiziune de ştiri M1 că două dintre acestea transmit un mesaj celulelor umane şi anume să producă anticorpi împotriva virusului, iar al treilea, în esenţă, un virus atenuat, care este experimentat în China.

Specialistul a precizat, de asemenea, că experimentele realizate până în prezent pe animale arată faptul că cine a trecut prin boală va fi într-adevăr protejat, însă nu se ştie pentru cât timp. Este îngrijorător şi faptul că virusul suferă modificări – a adăugat domnia sa.

Când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului

”Din fericire, oamenii de ştiinţă au observat, deocamdată, că modificările virusului nu afectează capacitatea de contaminare, agresivitatea şi nici modul de răspândire al acestuia.

Cercetătorii se preocupă deocamdată să pregătească, cât mai rapid, un vaccin eficient şi rezultatele sunt bune în acest sens. Conform celui mai optimist scenariu, vaccinul va fi gata în septembrie, iar conform altora, în iarnă sau în primăvara anului viitor.”, a spus acesta.