Violeta Alexandu a afirmat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi şi că va propune în şedinţa Biroului Executiv al PNL de vineri susţinerea acestei candidaturi, potrivit agerpres.ro

„Susținem candidatura domnului Nicușor Dan”

„Am convingerea că, o parte dintre cei pe care i-am analizat în aceste sondaje, ar fi fost, și sunt convinsă de acest lucru, candidați foarte buni. Cu toate acestea, avem datoria să maximizăm șansele pe care le avem pentru obținerea unui scor bun la nivelul Capitalei pentru Partidul Național Liberal, dar mai ales pentru bucureșteni.

Decizia pe care am luat-o a fost să susținem candidatura domnului Nicușor Dan, pentru că această candidatură oferă garanția că vom avea rezultatul dorit la Primăria Municipiului București și anume înfrângerea Gabrielei Firea, respectiv coagularea unei echipe profesioniste la nivelul Primăriei Capitalei, care să scoată Bucureștiul din falimentul în care se află și care să aducă dezvoltarea și gradul de civilizația la care bucureștenii au tot dreptul să aspire.

Prin urmare, în perioada următoare, alături de echipa de campanie și de candidatul nostru, domnul Nicușor Dan, vom pregăti acțiunile noastre prin care să ajungem la cât mai mulți bucureșteni și să le vorbim despre ceea ce ne propunem să facem pentru București, respectiv, vom finaliza, armonizând punctele de vedere ale candidatului Nicușor Dan cu cele din echipa Partidului Național Liberal, într-un program politic, care să răspundă urgențelor și nevoilor de dezvoltare ale Bucureștiului.

Îi mulțumesc domnului Nicușor Dan pentru modul în care, deja, s-a integrat în echipă, pentru modul în care dorește să lucrăm și să facem campanie în continuare, dar mai ales pentru angajamentul pe care ni l-am luat împreună, că vom face din București un oraș civilizat. Vom scoate capitala din falimentul și din starea de mizerie, în care Gabriela Firea la dus în acest moment și vom dezvolta proiecte, care să aducă civilizația și bună starea pentru toți bucureștenii.

Trecem dincolo de orice și ne dăm mâna, practic, pentru a scoate Bucureștiul din starea deplorabilă, în care PSD și Gabriela Firea la dus”, a transmis Violeta Alexandru într-o declarație de presă.

Problemele din București

„Țin să mulțumesc Biroului Politic București al PNL pentru susținere. Sper ca această susținere să fie confirmată mâine, de Biroul Executiv al Partidului Național Liberal. Am avut o discuție, dincolo de acest vot, am avut o discuție aplicată pe problemele Bucureștiului.

După cum știți, suntem la capătul unei guvernări, la nivel local, catastrofale. Suntem, practic, în incapacitate de plată, vorbesc de Primăria Municipiului București.

Am avut cartiere întregi care nu au avut căldură în această iarnă și noroc că am avut o iarnă blândă. Traficul este, din an în an, tot mai aglomerat, suntem pe locul 4 în Europa, în condițiile în care suntem într-o așa zisă competiție cu Moscova, cu Istanbul și orașe de talii mult mai mari. Poluarea este la cote alarmante.

Pentru fiecare dintre aceste probleme, trebuie să ne armonizăm soluțiile. O să avem o astfel de discuție în săptămânile care urmează. Vreau să menționez, dincolo de multele probleme pe care le are, din discuția pe care am avut-o în această seară, preocuparea pentru mediul de afaceri. Pentru că Bucureștiul este un oraș, care trebuie să se dezvolte și mediul de afaceri este motorul acestei dezvoltări.

Trebuie să avem grijă ca, administrația Capitalei să aibă o interacțiune simplă cu firmele, cu oamenii de afaceri. Trebuie să stimulăm dezvoltarea pe acele segmente pe care suntem competitivi, cum este IT-ul, cum sunt industriile creative”, a transmis Nicușor Dan.

Declarația de avere a lui Nicușor Dan

Fondator al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, transformată ulterior în Uniunea Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan a candidat la alegerile din 2016 pe listele USR în circumscripţia Bucureşti şi a ajuns astfel deputat.

Potrivit declaraţiei de avere depusă la Camera Deputaţilor în iunie 2019, Nicuşor Dan avea un venit anual în calitate de deputat de 119.936 de lei, adică 9.994 de lei/lună. El a trecut ca având în proprietate un teren intravilan în Predeal, judeţul Braşov, de 7460 mp, dobândit în 2007, precum şi un autoturism Citroen BX, fabricat în 1986.

La capitolul “Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoare de piaţă”, Nicuşor Dan a trecut o donaţie în valoare de 130.000 RON. La capitolul datorii, deputatul trecea, anul trecut, două credite de la Garanti Bank, unul în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, şi altul de 63.800 de euro, scadent în 2032.