Aflat la Realitatea Plus, contracandidatul Gabrielei Firea pentru funcția de primar al Capitalei, Nicușor Dan a declarat că are multe proiecte pentru București. Printre proiectele sale se numără un metrou la suprafață.

„Am un program care are sute de pagini. (…) Unul este proiectul metroului de suprafaţă. În momentul de faţă avem o centură CFR a Capitalei care funcţionează.

Este vorba de şase linii care îţi permit, de oriunde eşti pe centură, să ajungi în nişte puncte importante care sunt AFI Cotroceni, Gara de Nord, Gara Obor, Pipera, Otopeni, Rahova.

Deci, de exemplu, dacă locuieşti în Chiajna, ai o conexiune directă cu Gara de Nord, ai o conexiune directă cu Pipera, cu Gara Obor, cu AFI Cotroceni, le fel, dacă eşti undeva în zona Ferentari-Giurgiului”, a spus Nicuşor Dan, la Realitatea Plus.

Ce proiecte mai are Nicușor Dan

După prezentarea proiectului referitor la metroul la suprafață, Nicușor Dan a menționat că dorește să facă mai multe parcări care să fie conectate cu transportul public.

„Al doilea proiect este cel marilor parcări la intrarea în oraş – 15 parcări conectate cu transportul public, pentru că degeaba ai parcări la intrarea în Străuleşti, iar tu trebuie să stai un sfert de oră la metrou, care nu e conectat, trebuie să te dai jos să schimbi, fie trebuie să stai o jumătate de oră la troleibuz”, a afirmat Nicuşor Dan.

Rețeaua de tramvaie trebuie extinsă

Contracandidatul Gabrielei Firea a mai menționat că are în plan să extindă rețeaua de tramvaie, mai ales în Piața Unirii din Capitală.

„Pentru tramvaie am un proiect făcut de specialişti, de extindere a reţelei de tramvai, şi cea mai importantă extindere este în zona Unirii, unde sunt trei staţii de tramvai – una la Mitropolie, una la Sfântu Gheorghe şi una în spatele Magazinului Unirea – din păcate nimeni nu merge 1,5 kilometri pe jos, ca să se urce în alt tramvai.

Este foarte ieftin să conectezi, prin Piaţa Unirii, linia care e deja dedicată transportului public, să faci nişte diagonale, de exemplu să uneşti tramvaiul 21 cu 32 şi să ai nişte tramvaie care străbat Centrul”, a mai spus candidatul pentru Primărie.