Primăria condusă de Nicușor Dan va cere Guvernului transmiterea terenurilor şi clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea cluburile sportive şcolare şi cluburile elevilor din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Decizia a fost luată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care a avut pe ordinea de zi și a votat două hotărâri referitor la aceste solicitări către Guvern. Imobilele respective se vor declara bunuri de interes public local. Este vorba despre opt cluburi sportive şcolare şi cinci cluburi ale copiilor.

De unde vor veni banii

Potrivit edilului Capitalei, motivul care stă la baza deciziei luate este de a avea coordonat administrarea CSM împreună cu cluburile sportive şcolare.

„O parte din banii de la cluburile sportive şcolare vin de la Ministerul Educaţiei şi o să vină în continuare pentru partea de educaţie şi sport. E important însă ca noi să avem o administrare unitară a fenomenului sportiv CSM şi a cluburilor sportive şcolare”, a susținut Nicuşor Dan.

Consilierul municipal PSD Elisabeta Lipă a spus că infrastructura sportivă este vitală pentru PMB.

„Având în vedere că avem Clubul Sportiv Municipal, care la ora actuală plăteşte zeci de milioane de lei pe închirierea sălilor de sport pentru secţiile pe care le are în subordine (…), vă rog să votaţi ca patrimoniul pe infrastructură al Ministerului Educaţiei să treacă la Primăria Generală a Capitalei, având în vedere că are şi forţa financiară şi poate să se ocupe de lucrurile acestea”, le-a transmis Elisabeta Lipă consilierilor generali.

Nicuşor Dan a susținut că, pe partea de educaţie, veniturile pentru formatori vor veni în continuare de la Ministerul Educaţiei pe tot ce înseamnă activitate extraşcolară. „Consider că e important să avem o reţea de spaţii, printre care acestea, pentru că copiii nu fac activitate până seara, care împreună cu alte spaţii pe care noi le avem deja să constituie o reţea de centre de cartier în care să se poată desfăşura tot felul de activităţi culturale şi sociale care sunt necesare”, a adăugat Nicuşor Dan.