Marți la ora 16.00, Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va reuni în ședință. Primarul general Nicuşor Dan a anunţat încă de săptămâna trecută că un punct pe ordinea de zi a şedinţei va fi rectificarea bugetară „pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro”.

Totodată, Nicușor Dan a vorbit și dspre alegerea lui Vlad Voiculescu ca viceprimar. Primarul general susține că „angajamentul politic va fi respectat”, iar acest lucru va fi pus în practică după ce nu va mai exista niciun litigiu privind rezultatul alegerilor locale pentru Capitală.

„Am stabilit pentru ziua de 8 decembrie o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu câteva puncte urgente pe ordinea de zi. Va fi vorba în primul rând despre rectificarea bugetară pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro”, a scris Nicuşor Dan joia trecută pe pagina personală de Facebook.

Decizii importante în ședința de marți

În același timp, noul primar al Capitalei a mai precizat că vor fi luate decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor. De asemenea, printre discuții se numără și eliminarea taxei pentru turism de anul viitor.

„În plus, vom lua decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor spectacolului şi vom solicita Ministerului Educaţiei şi Cercetării preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor copiilor din Bucureşti.

Va fi supusă de asemenea atenţiei CGMB propunerea eliminării taxei pentru turism în 2021”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea