Nicolae Ciucă reacționează vehement! Premierul respinge inițiativa AUR

Așadar, premierul a subliniat că libertatea de exprimare şi liberul acces la informaţie sunt garanţii ale unei democraţii iar Guvernul României „respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor”.

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor. Libertatea de exprimare şi liberul acces la informaţie sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept”, afirmă Nicolae Ciucă.

Acesta consideră de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate astfel de liste

De asemenea, acesta consideră de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate astfel de liste şi condamnă categoric manifestarea diferenţelor de opinii prin orice tip de violenţă.

„Prim-ministrul României susţine drepturile fundamentale şi protejarea jurnaliştilor, orice incitare la ură împotriva presei contribuind la generarea unei viziuni care ar îndepărta România de valorile democratice pe care şi le-a asumat ca stat membru NATO şi UE”, a completat Nicolae Ciucă.

Amintim că AUR a scris miercuri, într-o postare pe Facebook, următorul mesaj: „Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false organe de presă. Începem noi: G4 Media… Completați voi”.

Totuși, acesta nu este singurul mesaj publicat de AUR pe tema respectivă. Formațiunea a publicat pe pagina sa de Facebook și următoarele:

„Publicul s-a pronunțat: U.M. Digi24 este cea mai toxică și falsă instituție mass-media. Din păcate pentru ei, tinerele speranțe de la G4 Fake Media nu au reușit să obțină decât o mențiune, din partea juriului, la fel ca și colegii lor de la Sputnik.
Pe o notă serioasă. recomandăm tuturor românilor să rămână vigilenți atunci când sunt bombardați cu știri false, să se informeze din mai multe surse și să filtreze critic toate informațiile”, scrie AUR.

„Dornic să se bage în seamă și să se agațe de popularitatea AUR, Cioloș s-a alăturat corului de indignați și s-a declarat “solidar” cu „instituțiile de presă”. Îl rugăm să nu mai fie atât de ipocrit, fiindcă trecutul îl urmărește: în 2019 partidul condus de el publica o listă cu site-uri pe care le voia interzise”, a mai scris formațiunea.