Dacian Cioloș îi cere demisia lui Nicolae Ciucă. La fel și alți trei parlamentari USR. Dacian Cioloș a spus că în cazul în care se verifică informațiile conform cărora Nicolae Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, atunci premierul ar trebui să demisioneze. Cioloș îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină, asta pentru că a promis ”toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic”.

Lui i s-au alăturat și alți trei parlamentari USR. Și ei îi cer lui Ciucă să plece din fruntea Guvernului. Este vorba despre parlamentarii Silviu Dehelean, Simona Spătaru și Emanuel Ungureanu. Cei trei susțin că premierul trebuie să ofere explicații despre propria teză de doctorat, având în vedere că jurnalista Emilia Șercan susține că teza e plagiată.

„Jurnalista Emilia Șercan a descoperit că premierul României Nicolae Ciucă a plagiat în teza sa de doctorat în Științele Militare. Nu există altă ieșire onorabilă decât demisia, nu pentru el, ci pentru România. Exercițiul sacrificiului personal pentru țară ar trebui să fie în fișa de post a oricărui militar. Plagiatul este furt intelectual, dar tot o nelegiuire. Verificarea lucrărilor științifice ale demnitarilor numiți în funcții este o necesitate. Nu este prima oară când România are un prim-ministru care a plagiat, dar trebuie să fie ultima oară.”, a scris Silviu Dehelean, deputat de Bihor, pe pagina sa de Facebook.

Reacții virulente împotriva lui Ciucă

Tot pe Facebook a reacționat și Simona Spătaru, senator din partea USR PLUS.

„Premierul Nicolae Ionel Ciucă trebuie să explice dacă lucrarea sa de doctorat este plagiată și, dacă da, trebuie să își dea demisia de onoare și să returneze statului român toate privilegiile și beneficiile pe care le-a avut datorită acestui titlu academic, a comentat ea.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Buzău, a notat, pe pagina lui de Facebook, că avem un plagiator în fruntea țării.

„RUȘINE! Un alt plagiator în fruntea țării. După Ponta, a venit rândul lui Ciucă, prim-ministru, omul eternului securistan românesc. În țara asta nu contează cum ți-ai construit cariera, epoleți să ai… România este roasă de impostură. Felicitări pentru investigație, Emilia Șercan! E inutil să-i ceară cineva demisia de onoare lui Ciucă. Sub epoleții românești nu crește așa ceva…”, a punctat acesta din urmă.