Netflix, recunoscut ca lider în această piață, oferă mii de titluri populare. Gigantul deține o librărie digitală de aproximativ 170 de TB, ceea ce se traduce în aproape 7 ani de conținut, dacă toate titlurile disponibile pentru abonați ar fi vizionate cap-coadă.

Competiția celor de la Netflix este al doilea cel mai popular serviciu: HBO GO.

HBO GO, marcă a popularului veteran din industria televiziunii, conține titluri de o calitate egală, precum fenomenul global „Urzeala Tronurilor”, care nu este disponibil pe Netflix.

Prețul abonamentelor. Ce oferă acestea

Spre diferență de adversarul său, HBO GO are o singură opțiune când vine vorba de abonament: primele 7 zile sunt gratuite după care urmează o taxă lunară de 3.99 euro/lună.

Pe de altă parte, abonamentele pentru Netflix încep de la un preț dublu.

Prima opțiune de abonament, cel Basic, oferă o calitate standard pentru 7.99 euro/lună. Cei care dețin acest abonament își pot asocia contul cu câte dispozitive doresc însă nu se pot uita simultan de pe două sau mai multe dispozitive în același timp.

A doua opțiune, numită Standard, este valabilă pentru prețul de 11.99 euro/lună. Cei care dețin acest abonament pot viziona conținutul valabil pe Netflix în calitate HD și pot folosi două dispozitive simultan.

Ultima opțiune, cea Premium, este valabilă pentru 15.99 euro/lună. Abonații Premium pot utiliza patru dispozitive simultan și au acces la calități UHD (Ultra High Definition) 4K, pe lângă cele HD.

Durata abonamentului nu este prestabilită, ceea ce înseamnă că un abonament poate fi anulat oricând. De asemenea, cei abonați la Netflix au posibilitatea de a schimba oricând planul tarifar pentru a trece la un abonament mai ieftin sau mai scump.

Raport preț/conținut

La nivel global, librăria Netflix conținea 13.612 titluri în 2019, însă nu toate dintre acestea erau disponibile în afara Statelor Unite din cauza drepturilor și licențelor aplicate titlurilor care nu erau creații originale ale gigantului de streaming.

Dintre acestea, în România era disponibile doar 1225 în 2019. Trebuie menționat că majoritatea titlurilor foarte populare erau prezente în lista celor disponibile. De exemplu, seriale și filme precum „The Witcher”, „Stranger Things”, „Riverdale”, „Sabrina”, „Breaking Bad”, „Narcos” și „Lucifer” sunt disponibile integral în momentul de față și în România.

Librăria celor de la Netflix va fi actualizată în curând cu noi titluri care vor fi disponibile și în România:

  • „I am not okay with this” – 26 februarie
  • „The last thing he wanted” – 21 februarie
  • „Spectros” – 20 februarie
  • „Untamed Romania” (România Sălbatică) – 20 februarie

Din păcate, problema anumitor seriale și filme care nu se pot viziona în afara Statelor Unite („region locked”) este prezentă și în cazul serviciului oferit de HBO.

Printre titlurile foarte populare în România prezente în librăria HBO GO se află serii precum „Urzeala Tronurilor” și „Umbre”.