Potrivit Bloomberg, grupul elveţian Nestle a anunţat luni că vrea să preia totalitatea acţiunilor la compania biofarmaceutică americană Aimmune Therapeutics, în ideea de a dobândi un produs ce reduce reacţiile alergice la arahide, informează agerpres.

Astfel, Nestle, care deţine deja 25,6% din capitalul Aimmune Therapeutics Inc, urmează să plătească 34,50 dolari pentru fiecare acţiune a companiei americane, o primă de 174% comparativ cu cotaţia înregistrată vineri seara de titlurile Aimmune Therapeutics. Oferta evaluează compania cu sediul în California la 2,6 miliarde dolari, incluzând şi investiţia de 473 de milioane de dolari pe care Nestle a făcut-o deja în Aimmune.

Proprietarul Nespresso a precizat că produsul Palforzia, aparţinând Aimmune, este singurul tratament aprobat de US Food and Drug Administration care ajută la reducerea frecvenţei şi gravităţii reacţiilor alergice la arahide în rândul copiilor cu vârsta între 4 şi 17 ani.

Alergia la arahide, cea mai răspândită

În acest context, Nestle a mai adăugat că până la 240 milioane de persoane din întreaga lume suferă de alergii alimentare, alergia la arahide fiind una dintre cele mai răspândite.

În ultima vreme, alergia la arahide a ajuns să devina una dintre cele mai importante alergii alimentare, atat la adulti, cat si la copii, iar acest lucru se datorează consumului in crestere atat a arahidelor, cat si a untului de arahide.

Un lucru important de menționat e faptul că culturile culinare din America de Nord, Mexic, Africa si Asia includ frecvent arahidele in diverse specialitati culinare. Același lucru se întâmplă și în Europa. 

În ultimii ani, Nestle şi-a extins operaţiunile din domeniul ştiinţelor medicale, prin crearea unei divizii speciale denumite Nestle Health Science, iar în paralel a renunţat la operaţiunile cu un ritm redus de creştere cum sunt afacerile cu dulciuri din SUA. În urmă cu trei ani, Nestle a preluat producătorul canadian de suplimente Atrium Innovations în urma unei tranzacţii cu o valoare de 2,3 miliarde dolari.