Aceasta este nenorocirea care va lovi crunt România! Vor fi pierderi de miliarde de euro. Totul se va întâmpla în 2021. Un lider politic dă de pământ pur şi simplu cu Guvernul Cîţu şi anunţă austeritate pe linie.

România, lovită crunt în 2021

România va avea mari probleme economice în 2021. Cel puţin asta susţine şeful PSD, Marcel Ciolacu. Acesta loveşte crunt Guvernul Cîţu şi spune că ţara noastră va pierde cel puţin 30 de miliarde de euro, fonduri europene. Mai mult, deşi ne aflăm în plină criză sanitară şi economică, Ciolacu îi critică pe liberali pentru că nu au mărit pensiile.

”România riscă să #piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări.

Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziție, societatea civilă, partenerii sociali și autoritățile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie #respins pe bandă rulantă.

În acest context, am avut în aceste zile discuții cu partenerii noștri europeni pentru a găsi soluțiile cele mai bune astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condițiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate și a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români.

Mă bucur că atât Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, cât și Comisarii pe #Muncă, Nicolas Schmit, și #Dezvoltare, Elisa Ferreira au salutat propunerea noastră referitoare la un consens național asupra acestui plan și au susținut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite #corect și #transparent și, în același timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României.

De asemenea, am discutat despre preocuparea constantă a PSD privind salariul minim european, dar și despre #drepturile muncitorilor români în Europa.”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook după convorbirile cu oficialii UE.