PSD, despre o posibilă sesizare la CCR a bugetul pe 2021. Decizia va fi luată în curând

„Motive sunt extrem, extrem de multe şi vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nicio fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt daţi exclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de PNL şi USR”, a transmis deputatul social democrat.

De asemenea, Daniel Suciu a oferit și o dată pentru când va fi luată decizia. Potrivit acestuia, PSD va stabili luni, 8 martie, dacă sesizează CCR pe tema bugetului pe 2021.

„Luni avem şedinţă de Birou Politic Naţional şi vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe şi vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt daţi exclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de PNL şi USR, în condiţiile în care administraţiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare”, a explicat Daniel Suciu.

O acțiune nesănătoasă pentru democraţie

În continuare, acesta a fost întrebat dacă guvernările social democrate nu au procedat în măsură asemănătoare. Drept răspuns, deputatul a lansat o nouă critică.

„Nu, vă spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltării Regionale şi niciodată nu am făcut aşa ceva”, a răspuns acesta înainte de a critica faptul că niciun amendament al Opoziţiei la bugetul pe 2021 nu a fost acceptat.

„E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democraţia noastră”, a conchis Daniel Suciu.