Mircea Titus Dobre a acordat un interviu pentru publicația DC News în cadrul căruia a vorbit despre situația cu care se va confrunta România, având în vedere criza provocată de pandemia de coronavirus.

Membru Pro România a declarat că Guvernul Orban ar trebui să ia urgent anumite măsuri cu scopul de a evita o explozie a ratei șomajului. Acesta a mai precizat că partidul din care face parte dorește înghețarea celor trei impozite pentru o perioadă de un an, cu condiția ca firmele să își păstreze numărul de angajați pe care îl avea la data de 31 decembrie 2020.

“Noi vrem îngheţarea celor trei impozite pe un an de zile, cu condiţia ca firmele să îşi păstreze numărul de angajaţi de la 31.12.2020, pentru că trebuie să fie win-win, pentru stat şi privat. Pentru stat, falimentul în masă înseamnă şomaj, care trebuie plătit de stat. Deja avem aproximativ un milion de şomeri la ora actuală. Cred că dacă s-ar dubla numărul de şomeri, ar fi o mare nenorocire în România.”, spune deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre.

FMI anunță o adevărată recesiune

Deputatul Mircea Titus Dobre a precizat că Fondul Monetar Internațional a anunțat că va veni o recesiune mai mare decât cea de acum 90 de ani, ceea ce denotă că România va fi grav afectată, având în vedere că țara noastră nu este un stat puternic economic.

”Cred că nu se va întâmpla, dar din ce spun organismele internaţionale. inclusiv FMI, va veni o recesiune mai mare decât cea de acum 90 de ani. Asta înseamnă că România va fi foarte afectată, pentru că nu suntem un stat puternic economic şi vom fi foarte afectaţi. Nu vedem ca vreun partid mare, PSD sau PNL, să spună ce vor face pentru 2021″, a declara Mircea Titus Dobre la DC NEWS.