"Fondurile sunt limitate, dar trebuie să-şi stabilească priorităţile în tehnologia digitală, la fel ca în orice sector economic. Puneţi-vă banii acolo unde, într-adevăr, au sens pentru cheltuire. Privind în jur, putem accesa oportunităţi. Sunt motivată şi inspirată de oamenii care sunt implicaţi în astfel de activităţi, în România. Este vorba despre o realitate. Cred că fiecare cetăţean european trebuie să aibă acces la nivel digital, deoarece este o revoluţie, ce poate fi comparată cu ceea ce s-a întâmplat în cadrul Revoluţiei industriale", a afirmat Kroes.
Oficialul european a menţionat, totodată, că una dintre cele mai mari îngrijorări la nivel european este şomajul, iar fondurile structurale pot ajuta la diminuarea acestui fenomen.
"Cea mai mare îngrijorare la nivel european este şomajul, în anumite state chiar de 64%. Administrarea şomajului şi a acestei recesiuni economice este foarte importantă. Dacă vorbim de România, una din 10 persoane nu are acces la internet de bandă largă. Fondurile structurale oferă oportunităţi şi există posibilităţi de susţinere a Guvernului român. Un milion de posturi ar trebui ocupate în domeniul TIC, în următorii ani în România. Aceste posturi vacante trebuie acoperite. Comisia a luat decizia realizării unui pachet pentru o piaţă unică, iniţiativă sprijinită şi de către liderii din România. Trebuie să aprobăm acest pachet şi trebuie să oferim acestui consumator o viziune transparentă.Sperăm în adoptarea acestui pachet până cel târziu în iarna anului viitor", a explicat Neelie Kroes.
Vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, alături de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş şi Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională, participă, miercuri, la deschiderea primului târg de inovaţie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităţilor Future Communities – Open Innovation Fair 2013, organizat în cadrul Bibliotecii Naţionale a României în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie.
Timp de trei zile, participanţii vor intra în contact cu cele mai noi tehnologii destinate dezvoltării comunităţilor şi vor putea dezbate idei inovatoare care se pot transforma din programe-pilot în politici adoptate la nivel naţional şi european.
Evenimentul este iniţiat de programul Biblionet în România şi Ministerul pentru Societatea Informaţională.
Sursa: Agerpres