Motorola Semiconductor Products Sector a deschis la Bucuresti Centrul Motorola de Dezvoltare de Software pentru DSP-uri din Romania (Motorola DSP Center Romania – MDCR). Activitatea principala a acestei organizatii de cercetare si dezvoltare este crearea de software de aplicatii pentru procesoarele de semnale digitale (DSP) folosite in cele mai avansate echipamente de comunicatii fixe si mobile.
Centrul Motorola va colabora indeaproape cu Universitatea
Politehnica din Bucuresti (UPB) si cu alte universitati cum ar fi Universitatea Politehnica Timisoara (UPT). Initial, in acest centru vor lucra 15 ingineri de software din Romania si se preconizeaza ca in urmatorii doi sa se ajunga la 50, in functie de evolutia pietei.
„Prin inaugurarea acestui Centru de Dezvoltare de Software pentru DSP-uri, Motorola demonstreaza inca o data strategia sa sustinuta de a investi in Europa Centrala si de Est si in special in Romania”, spune Daniela Andreescu, Corporate Branch Manager la Motorola Communications SRL.
Ca parte a Laboratorului Central pentru Tehnologia DSP (DCTC) din Austin, Texas, acest nou centru roman de dezvoltare de software isi va desfasura activitatea in special in dezvoltarea de aplicatii pentru DSP-urile Motorola, ca parte a sistemelor dedicate oferite sub marca DigitalDNA. DSP-urile sunt adevaratele motoare din telefoanele celulare si din numeroase alte produse ce ne fac viata mai simpla si mai comoda, precum sistemele video, automobilele, sistemele de control industriale.
„Am inceput deja sa recrutam cei mai buni ingineri romani, care vor contribui la consolidarea pozitiei noastre de lideri in tehnologia DSP”, declara Paul Marino, director al Laboratorului Central pentru Tehnologia DSP (DCTC) din Austin. „Aplicatiile software in comunicatiile mobile, retele de date si infrastructura comunicatiilor, ca si noile tehnologii vor fi factorii ce vor contribui la reusita beneficiarilor nostri, producatori de telefoane mobile, de echipamente de transmisie a vocii prin Internet sau a celor de recunoastere a vorbirii si imaginilor”.
Continuandu-si eforturile in dezvoltarea celor mai bune tehnologii DSP, Motorola a introdus anul trecut o gama de varf de echipamente pentru retele de voce si date, echipamente bazate pe produsele sale DSP, iar la inceputul anului acesta a anuntat incheierea unui acord de transfer gratuit de tehnologie catre un grup de 64 de universitati de elita din Europa, America Latina si SUA.