Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în Guvernul Orban și actual consilier al premierului Forin Cîţu, a venit marți cu un avertisment grav în ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei în România, atât în privința deceselor, cât și al numărului de infectări cu COVID-19. Se moare pe capete la nivel național, după ce decesele s-au dublat de la o zi la alta.

Avertismentul lui Tătaru a fost făcut pe Facebook

Fostul ministru a venit cu o postare trafică pe Facebook în care a vorbit despre recordul de azi și cum este ca în război în acest moment, cu viață contra moarte.

”442 decese. 1.667 internaţi la ATI. 16.743 cazuri noi de persoane infectate. Cu toţii suntem supuşi greşelii şi unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viaţă contra moarte! Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţe”, a scris, marţi, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Acesta a continuat postare explicând că majoritatea celor care ajung la spital sunt dintre cei vehemenţi, nevaccinaţi sau care îşi doresc să fie salvaţi, însă deja este prea târziu.

Sursă foto: Inquam Photos, Cristi Vescan

”Aşa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în aşteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeţi cu mintea pentru viaţa dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu”, a continuat Nelu Tătaru.

442 de decese în ultimele 24 de ore, dublu față de ieri

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi, la nivel național, 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, iar 442 au murit. Dintre accestea, 2.380 sunt în Capitală, iar restul în toată România. Mai mult, nu mai există niciun pat liber la Terapie Intensivă.

De asemenea, în ultima zi au murit 442 de români. Dintre aceștia, 397 erau nevaccinaţi şi 45 vaccinaţi, din care 44 aveau comorbidităţi. azi a fost depăşit numărul de 40.000 de decese în România de la începutul pandemiei.