Concret, deși WhatsApp, Messenger și Instagram vor rămâne aplicații de sine-stătătoare, infrastrcturile lor de mesagerie vor fi unificate. Motiv pentru care mii de angajați din Facebook vor fi nevoiți să găsească o soluție să revoluționeze cele trei aplicații funcționează. Reprezentanții companiei susțin că, Facebook este încă la începutul acestui drum, dar plănuiește să finalizeze reforma până la finalul acestui an sau, cel mult, la începutul anului 2020.

Ba mai mult, Zuckerberg a hotărât ca aplicațiile să se bucure de noi măsuri de protecție, care să împiedice terților să acceseze conversațiile private dintre două persoane. Spre exemplu, odată ce noile schimbări vor fi implementate, o persoană de pe Facebook va putea trimite un mesaj encriptat către o persoană care are doar WhatsApp. În prezent, acest lucru este imposibil pentru că aplicațiile sunt separate.

Prin aceste mișcări, directorul executiv al Facebook vrea să reformeze din temelii aplicațiile, pentru a deveni cât mai „user-friendly”, în speranța că astfel va reuși să îi mențină pe utilizatori în ecosistemul creat de el. Cu cât oamenii tind mai mult să folosească serviciile oferite de Facebook, cu atât le vor neglija pe cele ale concurenței, precum Apple sau Google, potrivit B1.ro