Miruna Pascu, pusă sub control judiciar

Într-o hotărâre pronunțată joi, magistrații Curții de Apel București au respins contestația procurorilor privind înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar în cazul Mirunei Pascu.

Decizia este definitivă și vine ca urmare a contestației formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împotriva încheierii anterioare din 29 noiembrie 2023 a Tribunalului București.

Prin această hotărâre, magistrații de la Curtea de Apel au confirmat decizia anterioară a Tribunalului București din 29 noiembrie. Este vorba despre cea care a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru Miruna Pascu. Astfel, această hotărâre devine executorie, iar mama tânărului va rămâne sub supraveghere judiciară.

Obligațiile Mirunei Pascu

Instanța a impus o serie de obligații stricte Mirunei Pascu.

Astfel, în baza deciziei judecătorului de cameră preliminară, Miruna Pascu este obligată să respecte următoarele condiții pe perioada controlului judiciar:

  • Inculpata trebuie să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată, sub sancțiunea nerespectării condițiilor impuse.
  • Miruna Pascu este obligată să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată cu privire la orice schimbare a locuinței sale.
  • Inculpata trebuie să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, respectiv secția de poliție în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.
  • Inculpata nu are dreptul să părăsească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată.
  • Este impusă interdicția de a comunica direct sau indirect cu persoana vătămată Lăzărescu Rebecca Ioana și cu martorii Lăzărescu Aura Simona, Rareș Mihai Ion, Culea Anton Adrian, Vlădescu Pavel, Pantazi Ion, Marei Ahmed, Bîțică Andrei Cătălin, Damian Claudia Teodora și Ene Mario Dorel, cu menționarea datelor de stare civilă din dosarul de urmărire penală.
miruna pascu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Se înlătură controlul judiciar pentru Mihail Claudiu Pascu

O altă decizie care devine executorie este și cea de înlăturare a controlului judiciar pentru tatălui tânărului, Mihail Claudiu Pascu.

El fusese trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Decizia definitivă a Curții de Apel București înseamnă că și el scapă de măsurile preventive, în sensul înlăturării controlului judiciar.

De ce sunt acuzați părinții lui Vlad Pascu?

Potrivit informațiilor existente în acest moment, mama lui Vlad Pascu este acuzată de influențarea declarațiilor și amenințare.

În acest timp, tatăl acestuia este pus sub acuzare pentru deținerea fără drept a 73 de cartușe de vânătoare. Această muniție este considerată letală.

În ceea ce-l privește pe Vlad Pascu, acesta este autorul tragediei rutiere din 2 Mai. El este acuzat că a provocat un accident rutier în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața. În urma cercetărilor, s-a descoperit că acesta urcase la volan sub influența drogurilor.