Mirela Vaida a rămas fără cuvinte! Procurorii dat verdictul după ce a fost atacată

Procurorii au scriu în ordonanţa de clasare și că, pentru a fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, este necesară întrunirea unor elemente obiective şi subiective, conform a1.ro

De asemenea, aceștia au subliniat și că este necesară stabilirea cu certitudine a intenţiei unei persoane de a suprima viaţa altei persoane pentru ca o persoana să fie acuzată.

Explicația oferită de procurori

Potrivit sursei menționate, procurorii au menționat că în momentul în care atacatoarea a spus că vrea să îi „rupă capul” Mirelei Vaida ar fi mărturisit aceste lucruri, ca să o determine pe prezentatoare să îi dea o sumă de bani pe care i-ar fi datorat-o.

Astfel, aceștia consideră că nu se întrunesc elementele infracţiunii de tentativă de omor. Pe plan obiectiv, procurorii subliniază că este necesară existenţa unei acţiuni ale cărei caracteristici să conducă la concluzia că acţiunea a vizat luarea vieţii unei persoane.

Atacatoarea ar fi intenţionat să aplice o singură lovitură

În continuare, procurorii au completat că în cadrul emisiunii Acces Direct s-a aruncat cu o piatră de dimensiune medie, de la trei metri depărtare, către o zonă care nu este considerată vitală şi într-un spaţiu deschis.

Acțiunea respectivă i-a permis victimei să se ferească, spun procurorii înainte de a puncta că fapta nu ar putea viza omorârea unei persoane, iar obiectul folosit nu ar putea să producă decesul unei persoane.

Totodată, procurorii spun că atacatoarea ar fi intenţionat să aplice o singură lovitură din moment ce a aruncat obiectul şi nu l-a ţinut în mână pentru a aplica mai multe lovituri repetate.