Veste-şoc în fotbalul autohton: legendarul antrenor român Mircea Lucescu a decis să se întoarcă să antreneze o echipă de fotbal din România. Este vorba despre Rapid Bucureşti. Anunţul a fost făcut de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, care spune că, după discuţii care au durat mai multe săptămâni, Mircea Lucescu a acceptat oferta de a veni la manager general la echipa de sub Podul Grant.

Antrenorul în vârstă de 74 de ani îşi va începe munca oficial pe data de 13 ianuarie. El ar fi vrut să înceapă mai devreme munca la echipă, însă a fost nevoit să-şi ia o perioadă de recuperare, după o intervenţie chirurgicală la spate, cauzată de o hernie de disc. Lucescu senior a avut totuşi o condiţie pentru a veni la Rapid: să poată pleca fără niciun fel de pretenţie în cazul în care va primi o ofertă, scrie telekomsport.ro.

”O să îl vedeţi şi pe Mircea Lucescu atunci când se vor întoarce, pe 13 ianuarie, mă refer la echipa Rapidului. (Oficial va fi?) Altfel nu avem cum. (Ce va face?) Îl aşteptăm şi vă va spune el. Dar cu siguranţă este cu inima lângă Rapid, aici a realizat marea performanţă împreună cu George Copos şi eu zic că trebuie să întoarcă ceva înapoi. Poate să vină ca orice. (Şi ca antrenor?) Nu, antrenor e Pancu. (V-aţi împăcat cu Pancu?) Au fost câteva divergenţe, dar au trecut. Din partea lui, că din partea mea…. E mai pătimaş, dar poate că aşa sunt sportivii de performanţă şi multă presiune”, au fost precizările făcute, pentru Telekom Sport, de către primarul Daniel Tudorache.

Ce avere estimată are Mircea Lucescu

Deocamdată nu se ştie ce salariu va avea Mircea Lucescu la Rapid, însă, în mod sigur, nu va fi similar cu banii pe care-i încasa la ultima sa echipă, adică Naţionala Turciei. Lucescu avea acolo un salariu anual de 2,5 milioane de euro, iar la despărțire a primit 600.000 de euro. Antrenorul are o avere estimată la circa 35 milioane de euro. Recent, presa scria că el va investi în construcţia unui complex cu 200 de apartamente pe un teren aflat pe malul Lacului Morii din Sectorul 6.

Mircea Lucescu a mai antrenat în trecut echipa Rapid Bucureşti, cu care a obţinut un titlu şi o Cupă a României. Cele mai mari succese în cariera sa de antrenorat au venit la Galatasaray, Besiktas şi Sahtior Doneţk, la ultima dintre ele rămânând timp de 12 ani.

Din păcate, ultimele două sale contracte nu au mai avut atât de mare răsunet. Mircea Lucescu a fost concediat şi de la Zenit Sankt Petersburg, în mai 2017, şi de la Naţionala Turciei, în februarie 2019, înante de începerea preliminariilor pentru Euro 2020.