Mircea Badea a avut o reacție neașteptată după ce a primit un mesaj pe WhatsApp. El s-a amuzat teribil pe marginea unui „Meme” care circulă pe reţelele de socializare şi care s-a viralizat şi pe conversaţiile pe WhatsApp.Este vorba despre o fotografie ce ironizează ideea spiritului de turmă ca modalitate de protecţie în faţa COVID-19.

„A circulat ceva bun de tot, apropo de COVID-19. (…) Ceva amuzant. Am primit pe WhatsApp. Lupul, șocat de oile care nu se sperie de el, spune: Voi știți că sunt un lup, nu-i așa? De ce nu fugiți?! Ne bazăm pe imunitatea de turmă. Este superb! Nu există lupi. Foarte bun. Dacă ai un corp sănătos și bine antrenat, supraviețuiești mușcăturii unui lup. Doar cei bătrâni și bolnavi sunt atacați de lupi. Lupul e îngrozit”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

 

După ultimul bilanț oferit de autorități, țara noastră a înregistrat un nou record negativ, după ce am trecut de un nou prag în privința teribilului virus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 5.028 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor confirmate de la debutul epidemiei pe teritoriul României a urcat la 201.032, cu precizarea că 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați. Potrivit autorităților române, încă 82 de decese legate de această boală infecțioasă au fost înregistrate pe un interval de 24 de ore, iar numărul persoanelor care au fost depistate pozitiv internate în secțiile de Terapie Intensivă din țară este de 782.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 5.887 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 octombrie.