România este tot mai aproape de a renunţa la purtarea obligatorie a măştii de protecţie, cel puţin în anumite zone.

Renunţarea graduală la masca de protecţie

Vineri, 7 mai, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, va propune renunţarea la masca de protecţie în anumite condiţii, cu ocazia şedinţei Comitetului interministerial privind gestionarea epidemiei de coronavirus.

Mai exact, este vorba despre staţiunile de pe litoral şi de la munte, precum şi la bazinele de înot şi sălile de fitness.

Vineri dimineaţă, Lucian Bode a declarat pentru Digi24 că va formula un set de propuneri ce va fi înaintat respectivului Comitet, legat de portul măştii de protecţie, evenimente şi condiţiile de desfăşurare a evenimentelor.

Măsurile de relaxare se vor lua gradual, a subliniat oficialul guvernamental.

Decizii privind evenimentele organizate la restaurante sau săli speciale

„Renunțarea la mască pe plajă, pe vârful muntelui – în stațiunile de pe litoral și de la munte, în centrele de fitness, bazinele de inot”, a enumerat Lucian Bode, legat de propunerile pe care le va face vineri.

Ministrul de Interne a mai precizat că se vor analiza, în cazul evenimentelor, şi gradul de ocupare a restaurantelor și sălilor care vor găzdui petreceri de acum încolo.

În plus, Lucian Bode a oferit detalii şi despre Sărbătorile de Paşte din acest an, despre care a spus că au fost cele mai sigure din ultimii 4 ani, dacă analizăm numărul de infracţiuni şi de accidente petrecute.

Fără mască şi la serviciu, dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi

Recent, premierul Florin Cîţu spunea că Guvernul a sprijinit companiile care au dorit să organizeze puncte de vaccinare pentru angajaţii lor, iar aceştia vor putea să stea la muncă fără să mai poarte mască de protecţie.

„Noi am oferit companiilor din România centre de vaccinare, în companii. În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial, pe care am făcut-o, ca în birourile de tip open space, din companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască”, a precizat şeful Guvernului.

Sursa foto: Pexels.com