Ministerul Agriculturii trece la UDMR? Discuții de ultim moment pe scena politică

Totuși, trebuie menționat că este vorba doar de o probabilitate, conform informațiilor transmise de agrointel.ro

Amintim că prim-ministrul interimar Florin Cîţu a anunțat joi, 21 octombrie, că PNL  s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier – ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar alături de UDMR.

Soluţia UDMR pentru criza politică din România

Cabinetul Dacian Cioloş nu a primit, miercuri, votul în Parlament. S-au strâns numai 88 de voturi „pentru”, din totalul de 234 de voturi ce erau necesare pentru învestitură. Cum vede UDMR toată această situaţie şi ce soluţii a propus Kelemen Hunor?

„Astăzi a fost o dezbatere destul de liniştită şi de scurtă. De fapt, nimeni nu a vorbit despre programul de guvernare, foarte puţin s-a vorbit despre miniştrii lui Dacian Cioloş. (…) Acest Guvern n-a reuşit să convingă pe aproape nimeni, niciun grup parlamentar, în afară de USR, n-a anunţat că va vota acest Guvern şi, în aceste condiţii, trebuie să ne pregătim pentru pasul următor.

În momentul în care vezi că ai rămas singur, poate că ar fi fost mai bine să facă un pas înapoi premierul desemnat, dar el a considerat că este mai bine să vină în faţa Parlamentului”, a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, despre dezbaterea de miercuri din plenul reunit al Parlamentului.

Liderul UDMR spune că varianta cea mai bună pentru România ar fi refacerea coaliţiei de guvernare PNL – USR – UDMR. Dacă acest lucru este imposibil în acest moment, ar trebui găsită o altă soluţie de guvernare, iar asta ar putea însemna chiar şi un guvern minoritar, crede liderul maghiar.

„Mai departe, din punctul nostru de vedere, prima soluţie este să încercăm încă o dată refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, fiecare să mai lase un pic de la el, şi din orgolii, şi din ambiţii personale , să încercăm să resuscităm această coaliţie.

Dacă nu se poate, din motive – zic eu – subiective, că nu există motive obiective, atunci sigur trebuie găsită o altă soluţie pentru un alt Guvern, pentru o altă formulă de guvernare, inclusiv un Guvern minoritar”, a explicat Kelemen Hunor.