Tragedie în sistemul medical din România. Am pierdut un nou luptător din războiul pandemic. Un medic în vârstă de doar 32 de ani, de la Spitalul Universitar din București, s-a sinucis în cursul serii de joi.

Din primele informații prezentate de Mihai Gâdea, la Antena 3, se pare că bărbatul și-a injectat singur o substanță în propria sa casă și a murit. Se pare că era vorba de un anestezic medical ce se găsește doar în spitale sau în farmaciile cu circuit închis.

Încă un medic din România s-a sinucis

Din informațiile prezentate de Antena 3, medicul în vârstă de doar 32 de ani era cunoscut ca fiind sub tratament antidepresiv. Totuși, se pare că de ceva vreme întrerupsese medicația și avea mai multe probleme personale. Se pare că tocmai fusese ziua lui și nu îl sunase nimeni, lucru care i-a agravat probabil starea.

Gâdea spune că cel mai probabil în acele momente stările depresive s-au activat și nu a mai putut face față, așa că a decis să își pună capăt zilelor folosind un anestezic folosit doar în spitale, ce nu se găsește în farmaciile normale. Vestea teribilă a venit ca un fulger pentru toți colegii săi aflați oricum într-o perioadă dificilă din cauza valului patru al pandemiei care face ravagii în spitalele bucureștene și mai ales la secția UPU, de Primiri Urgențe, unde vin toți pacienții infectați cu noul coronavirus.

Un alt doctor de 33 de ani s-a sinucis săptămâna trecută la Cluj

Un alt doctor tânăr, în vârstă de doar 33 de ani, s-a sinucis săptămâna trecută la Cluj. Acțiunea care a șocat pe toată lumea a avut loc miercuri, 20 octombrie, la un hotel din municipiul Cluj-Napoca. Bărbatul s-a aruncat de la etaj și murit pe loc după ce a căzut de la etajul cinci. În ciuda eforturilor colegilor săi de pe SMURD de a-l salva, impactul cu solul a fost mult prea puternic. Cadrele medicale au constatat rapid decesul victimei.

„Poliţia a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei locaţii de cazare în regim hotelier, din municipiul Cluj-Napoca. La faţa locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Arad, echipajele medicale prezente la faţa locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa. Trupul neînsufleţit al persoanei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei.”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție din Cluj.