Mihai Gâdea a rămas mască! A avut loc în direct la Antena 3. Declarația care a șocat toată România

La momentul respectiv, Ionel Boeru era căpitan voluntar în comandoul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceaușescu. Acum, acesta a ajuns colonel în rezervă și a povestit cum i-a afectat viața execuția fostului cuplu prezidențial.

Astfel, opt parașutiști de la Boteni au fost îmbarcați în două elicoptere pentru o misiune de grad zero, la ordinul generalului Victor Atanasie Stănculescu. Atunci, căpitanul Ionel Boeru și cei 7 subofițeri din subordinea sa nu aveau nici cea mai mică idee pe cine merg să execute și că acțiunile lor vor schimba soarta unei țări.

Informațiile oferite de Ionel Boeru

Ionel Boeru a fost întrebat, în emisiunea de la Antena 3, dacă evenimentele care au avut loc în urmă cu 32 de ani, în decembrie 1989, pot fi considerate o lovitură de stat.

„Cei tineri nu știu nimic. Cei care s-au uitat atunci la televizor au văzut filmul și atât. Acel film a fost prezentat și el cum a fost prezentat. Realitatea e că în decembrie 1989 revoluția a început cu lovitura de stat prin care a fost dat jos Ceaușescu, judecat și executat conform sentinței. Da, a fost o lovitură de stat, pentru că orice revoluție începe cu o lovitură de stat. Fără dubiu”, a răspuns col.r. Ionel Boeru.

De asemenea, acesta a subliniat că lovitura de stat a fost sprijinită din exterior, „cel mai mare” fiind din partea URSS. Totodată, acesta a ținut să amintească de faptul că „Ion Iliescu a fost în Rusia, a studiat acolo”.

„Lovitura, după mine, a fost dată din interior, sprijiniți din exterior. Sprijinul cel mai mare cred că a fost din Uniunea Sovietică. Inclusiv servicii secrete, inclusiv ‘turiști” care erau de fapt agenți și bineînțeles trebuie să spunem că Ion Iliescu a fost în Rusia, a studiat acolo. Și domnia sa sigur a avut ceva…”, a completat colonelul.