Mihai Gâdea a dat marea lovitură!

Avocatul reclamantei Carmen Adamescu solicitase obligarea lui Mihai Gâdea și Adriana Constantinescu, dar și a postului Antena 3, la plata sumei de 9.135.000 lei în solidar, echivalentul a 2 milioane euro. Reclamanta cerea daune morale pentru prejudiciul cauzat ca urmare a încălcării drepturilor nepatrimoniale constând în dreptul la demnitate, la onoare, la reputație, la imagine și la viață privată, conform informațiilor transmise de justnews.ro

Totodată, a mai fost solicitate și obligarea Adrianei Constantinescu la plata sumei de 4.567.500 lei, echivalentul a 1 milion euro, pentru daune morale în urmaprejudiciul moral cauzat ca urmare a încălcării drepturilor nepatrimoniale ale reclamantei Adamescu Carmen constând în dreptul la demnitate, la onoare și reputație.

Motivarea cererii de chemare în judecată

Trebuie menționat și că reclamanta cerea obligarea celor menționați anterior la prezentarea de scuze în mod public reclamantei și la redarea dispozitivului hotărârii pronunțate de instanță în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”.

În motivarea cererii de chemare în judecată, se arăta că, în data de 02.03.2017, postul Antena 3 a difuzat o ediție a emisiunii „Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea, iar în timpul difuzării emisiunii, pe ecran, ca titlu, au fost afișate următoarele sintagme: „Război pe averea lui Adamescu”, „Familia Adamescu, acuzații incredibile’’, „Război pe imperiul lui Adamescu ”, „ Culisele războiului pentru imperiul financiar uriaș ”.

În cadrul emisiunii, au fost făcute o serie de afirmații, atât de către invitați, cât și de Mihai Gâdea și au fost prezentate anumite materiale care, sub aparența exercitării dreptului de informare a publicului, ar fi adus atingere drepturilor personale ale reclamantei Carmen Adamescu, arată JustNews.

Reclamanta a arătat și că a fost difuzat un interviu telefonic cu pârâta Constantinescu Adriana, prezentată publicului de către Antena 3, în calitate de noră a lui Dan Adamescu, în condițiile în care, sub aspect juridic, aceasta are doar calitatea de concubină și nu de soție a lui Alexander Adamescu.

Decizia luată de către judecători

Potrivit sursei menționate, tribunalul a reținut că afirmațiile făcute în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” din data de 02.03.2017 au vizat un subiect de interes public, respectiv problema evaziunii fiscale și a spălării de bani, precum și a modului în care organele de anchetă penală au desfășurat cercetarea acestor fapte, iar persoana cu privire la care s-au făcut afirmațiile pretins denigratoare este una care, prin prisma relației de familie cu defunctul Dan Adamescu, prezintă un interes public, ele încadrându-se în exercițiul normal al libertății de exprimare. Așadar, fapta ilicită pretinsă de către reclamantă nu există.

Conform instanței, Carmen Adamescu nu a administrat nici o probă cu privire la modalitatea în care emisiunea pretins a fi denigratoare i-ar fi afectat drepturile personal nepatrimoniale la care fac referire în cererea de chemare în judecată. Astfel, Tribunalul București a respins, în data de  9 martie 2018, acțiunea formulată ca neîntemeiată.