Judecătoarea Adriana Stoicescu a transmis un mesaj dedicat ministrului Justiției și tuturot celor care se află la cârma țării, criticând actuala conducere și catalogând oamenii fără funcții în instituțiile de vârf ale statului, drept pierzători la „ruleta rusească a vieții”.

Fosta președintă a Tribunalului Timiș, prezentând cine sunt și cine au fost cu adevărat acești „conducători” care ne trag zilnic către pierzanie.

Mesajul dur transmis de un judecător

„Nenorocirea acestui popor este că, de 30 de ani, este condus şi reprezentat de personaje care şi-au făcut şcoala în ultima bancă, copiind de la colegii care azi muncesc ca fraierii, aşteptând doar ca politicienii de carton să le căsăpească vieţile.

Personaje ale căror taţi slugăreau partidul şi securitatea ne conduc spre vremuri de împliniri măreţe, reamintindu-ne zilnic vocaţia de pierzători la ruleta rusească a planetei.

Astăzi, personajul trist care ocupă funcţia de ministru al Justiţiei dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că există ţara lor, guvernul lor şi justiţia lor”, a declarat judecătoarea Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, potrivit Flux24.

Adriana Stoicescu, scandal cu şeful Inspecţei Judiciare

Judecătoarea Adriana Stoicescu, fostă preşedintă a Tribunalului Timiş, a reacţionat cu un text acid în care a propus să fie suspendată dacă Inspecţia Judiciară găseşte în postările de pe Facebook conţinut defăimător la adresa vreunui coleg magistrat.

Reacţia judecătoarei vine după ce două asociații care reprezintă procurori și judecători i-au solicitat recent demisia de onoare lui Lucian Netejoru de la conducerea Inspecției Judiciare. Într-un comunicat de presă, AMASP și AIJ îl acuză pe Netejoru că joacă dublu în evaluarea conduitei magistraților.

AMASP și AIJ au reacţionat după ce Direcția de inspecție pentru judecători a dispus începerea cercetării disciplinare a unui judecător pentru opiniile pe care le-a transmis într-un grup privat de Facebook.

Magistrații susțin că opiniile judecătorului au fost date publicității prin săvârșirea unei infracțiuni şi că Inspecția Judiciară „nu s-a obosit nici măcar să verifice dacă acele conversații sunt reale sau nu”. În comunicat, au fost date drept exemplu unele situații în care anumiţi judecători „agreați” de Inspecția Judiciară și-au exprimat public opinii cu privire la diferite situații, dar care nu s-au soldat cu vreo cercetare disciplinară.

Astfel, AMASP și AIJ s-au referit la mesajele publice ale judecătoarelor Adriana Stoicescu, Adina Daria Lupea, Gabriela Baltag, Lăcrimoara Axinte şi Mădălina Afrăsinie. În acest context, Adriana Stoicescu invită Inspecţia Judiciară să-i analizeze postările.

Sursa foto: Dreamstime