Mai sunt doar câteva zile până când Donald Trump va părăsi Casa Albă, alături de Melania Trump, şi îi va ceda locul lui Joe Biden. Preşedintele în exerciţiu al SUA are un final de mandat extrem de aprins, în urma scandalului generat de asaltul susţinătorilor săi asupra Capitoliului.

Prima doamnă a Americii a postat un mesaj oficial pe pagina Casei Albe în care condamnă violenţele ce au avut loc la Washington, însă îi ia şi apărarea soţului ei.

Melania Trump: Violența nu este niciodată acceptabilă

“Să nu aveți niciun dubiu, condamn ferm violențele care au avut loc la Capitoliu. Violența nu este niciodată acceptabilă.

Implor oamenii să pună capăt oricărei violențe, să nu facă niciodată presupuneri bazate pe culoarea pielii unei persoane sau să folosească diferitele ideologii politice ca fundament pentru agresiune și dușmănie”, se arată în mesajul Primei doamne.

Melania Trump s-a declarat “dezamăgită şi întristată” de evenimentele ce au avut loc la Capitoliu pe 6 ianuarie. Ea a deplâns pierderile de vieți omeneşti în urma evenimentelor din Washington şi a transmis că se roagă pentru familiile victimelor.

Melania Trump: Mulți au făcut sacrificiul suprem pentru a proteja libertatea de exprimare

Pe de altă parte, Melania Trump pare să-i ia apărarea soţului său, care a primit interzis pe principalele reţele de socializare. Ea afirmă că libertatea de exprimare este un ideal fundamental al Statelor Unite ale Americii.

“Ca cetățean american, sunt mândră de libertatea de a ne exprima punctele de vedere fără a fi persecutați. Este unul dintre idealurile fundamentale pe care s-a clădit America. Mulți au făcut sacrificiul suprem pentru a proteja acest drept.

Cu aceste gânduri, aș dori să fac un apel către toți cetățenii acestei țări să ia un respiro, să facă o pauză, și să privească lucrurile din toate perspectivele”, a mai scris Melania Trump în mesajul său oficial.

“Impactul incredibil al spiritului american”

În încheiere, Prima doamnă a Statele Unite transmite că a fost o onoare să deţină această calitate şi le mulţumeşte milioanelor de americani care l-au susţinut pe Donald Trump şi pe ea.

“A fost onoarea vieții mele să servesc ca Primă doamnă. Vreau să mulțumesc milioanelor de americani care mi-au susținut soțul și pe mine în ultimii 4 ani și au arătat impactul incredibil al spiritului american. Vă sunt recunoscătoare tuturor pentru că mi-ați permis să vă sprijin prin intermediul unor platforme care îmi sunt dragi”, a mai scris Melania Trump.