Cantitatea totală de legume obţinută în sezonul de primăvară-vară al acestui an de producătorii români care participă la programul „Gusturi româneşti de la gospodari” derulat de Mega Image s-a dublat comparativ cu perioada similară din 2019, până la o cantitate de 6.514 tone, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de Ahold Delhaize, grup comercial internaţional care deţine lanţul de magazine Mega Image.

Cele mai mari creşteri de producţie la legume au înregistrat verdeţurile de primăvară, castraveţii, morcovii şi ardeii, se precizează în comunicat. Un număr de peste 195 de producători locali de legume şi fructe participă la programul Mega Image „Gusturi româneşti de la gospodari”, conform sursei.

Pe de altă parte, „în acest an, producătorii locali din program au cultivat responsabil legume de sezon pe o suprafaţă protejată în creştere cu peste 40 de hectare faţă de anul trecut, în zone renumite din întreaga ţară, doar în sistem tradiţional, direct pe sol, beneficiind de sprijin şi implicarea Mega Image”, se menţionează în comunicat.

Programul Mega Image este coordonat de un inginer agronom care le oferă producătorilor consultanţă etapizată, de la analiza solului şi a apei, la planificarea culturilor sau la întreţinerea culturii pe perioada creşterii şi verificarea finală înainte de livrare în magazine.

Câte magazine au fost deschise în acest an

Potrivit companiei, de la începutul acestui an şi până în luna martie, au fost deschise 17 magazine noi, dintre care 11 în format Mega Image şi şase Shop&Go. Din totalul noilor inaugurări, nouă au avut loc în Bucureşti şi Ilfov, trei în Cluj, două în Timişoara, şi câte una în Braşov, Prahova şi Dâmboviţa.

Fondat în anul 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde, în prezent, 782 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timişoara, Bacău, Focşani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Româneşti. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente