Într-o postare pe pagina de Facebook, primarul Daniel Băluță anunță că Primăria Sectorului 4 va începe campania de ridicare de pe străzi a mașinilor parcate neregulamentar.

Potrivit edilului, mașinile ridicate de pe străzi vor fi depozitate în trei centre ale Primăriei Sectorului 4. El a mai adăugat că întreaga acținuea va fi coordonată de mai mulți colegi ai săi.

În ceea ce privește zonele neregulamentare, acestea se referă la colțurile de stradă, treceri de pietoni, trotuare, dar și intrări la spitale sau alte instituții publice din sector.

„Începem ridicarea mașinilor parcate neregulamentar și eliberăm astfel trotuarele, trecerile de pietoni, colțurile de stradă din intersecțiile cu vizibilitate redusă, precum și intrările la spitale și alte instituții publice. Acțiunea va fi coordonată de colegii mei de la Poliția Locală și de la Direcția Mobilitate Urbană, care vor reloca autoturismele într-una dintre următoarele parcări: Pridvorului (Palatul Copiilor), Nițu Vasile (lângă depoul STB) sau Olteniței nr. 9 (fostul sediu al Grădinii de Sud).

Proprietarii mașinilor ridicate pot afla locația în care se află vehicul lor fie accesând site-ul mobilitateurbana4.ro, la secțiunea verificare auto sau telefonic la 021.9441”, a anunțat, pe Facebook, primarul Daniel Băluță.

Care este taxa pentru recuperarea mașinii

Pentru a-și recupera mașina, posesorii auto trebuie să achite o taxă. Suma totală este de 300 de lei, care prevede ridicarea, transportul, dar și despozitarea autovehiculului și este valabilă pentru doar 24 de ore.

În cazul în care șoferul nu ajunge în 24 de ore să își ridice mașina, acesta va mai avea de achitat în plus 50 de lei pentru fiecare zi în care mașina este depozitată.

„Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul va trebui sa achite suma totală de 300 de lei, plus TVA (ridicare, transport, depozitare), valabilă în primele 24 de ore. În afara acestui interval, suma de plată va crește cu 50 de lei, plus TVA, pentru fiecare zi”, a precizat primarul Băluță.

În ceea ce privește modalitatea de plată, taxa poate fi plătită cash la aparatele de tip selfpay aflate în spațiile de depozitare, on-line sau direct la operatorul prezent 24 de ore din 24 la fața locului.