Mai exact, potrivit Reuters, Bulgaria impune purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile exterioare. Noua măsură va fi aplicată începând de joi, după ce numărul cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore a atins un nou record, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, informează agerpres.

Kostadin Angelov a declarat că purtarea măştii împreună cu distanţarea fizică şi dezinfectarea frecventă vor încetini răspândirea coronavirusului cu aproximativ 30% şi vor ajuta la prevenirea situaţiei în care sistemul sanitar va fi copleşit.

”Ne aşteptăm ca rata infecţiilor sa scadă dacă oamenii respectă cu stricteţe măsurile. Scopul nostru principal este de a reduce numărul de cetăţeni bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini oameni să fie nevoiţi să meargă la spital şi mai puţini să moară în spital”, a spus oficialul.

Coronavirusul face victime în Bulgaria

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime pe bandă rulantă în Bulgaria. Țara vecină cu România a raportat marţi 1.024 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la anunţarea primelor cazuri din această ţară, în luna martie.

De menționat este faptul că, în prezent, Bulgaria, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, are 30.527 de cazuri confirmate, dintre care 1.008 decese.

În același timp, ministrul Angelov a declarat că noua măsură, care vizează totodată protejarea personalului medical, va fi menţinută până la sfârşitul lunii noiembrie.