Adevărul despre măririle de pensii! Cristian Vasilcoiu, atac la adresa USR

Adevărul despre măririle de pensii! Secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii Cristian Vasilcoiu a anunțat că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor. Potrivit lui, acest lucru s-a întâmplat „în pofida faptului că unii panicarzi au speriat bătrânii din România, doar în scop electoral”.

Într-o postare pe Facebook, Cristian Vasilcoiu a scris că „legea aduce echitate și măriri, deși tot unii de Dreapta au scris un PNRR de așa natură încât să se răzbune pe pensionari”, făcând referire la USR.

„Ministerul Muncii a renegociat, în ultimii doi ani, cu reprezentanții Comisiei Europene, jalonul privind pensiile, astfel încât bătrânii din această țară să nu fie afectați, ci să primească măririle meritate”, a conchis Cristian Vasilcoiu.

Președintele Klaus Iohannis a aprobat legea pensiilor pe 29 noiembrie

Amintim că președintele Klaus Iohannis a aprobat legea pensiilor miercuri, pe data de 29 noiembrie. Actul normativ a fost adoptat săptămâna trecută în Parlament.

Conform noii legi, pensiile, în cursul anului viitor, se vor mări de două ori. O dată la 1 ianuarie cu 13,8%. Apoi, prin recalculare, de la 1 septembrie se vor majora din nou.

Legea pensiilor reprezintă pentru PSD „cel mai important obiectiv politic”, au transmis social-democrații într-un comunicat de presă.

USR nu a votat legea

Potrivit PSD, prin adoptarea noii legi a pensiilor în termenul convenit, s-a realizat angajamentul său față de pensionari. Acela de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Potrivit PSD, cheltuielile ar fi putut determina înghețarea punctului de pensie până în 2070.

De asemenea, PSD mai transmite că, din anul 2017, de când a deschis dezbaterea privind necesitatea reformării sistemului de pensii și până la intrarea noii legi în vigoare de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut de peste două ori, de la 917 lei la 2.031 lei.

USR nu a girat prin vot minciuna pe care PSD şi PNL o aruncă, din nou, în prag electoral pensionarilor din România. Este declarația dată de către preşedintele formaţiunii, Cătălin Drulă. El mai spune că România va fi aruncată într-un haos bugetar şi toţi cetăţenii. Inclusiv pensionarii o vor duce mai rău decât în prezent, susține acesta.

Altfel, Partidul Național Liberal a transmis o propunere concretă pentru protejarea pensiilor private de impozitarea progresivă către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Grupul fiscal al PNL a elaborat o propunere care vizează asigurarea unei protecții eficiente pentru pensiile private.