În noaptea de vineri spre sâmbătă, magistrații de la Tribunalul București au decis măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Marian Vanghelie. Totodată, sunt vizate și alte șapte persoane învinuite în dosarul său.

Totodată, învinuiții au fost duși în fața judecătorului în două loturi. În timp ce fostul primar al sectorului și restul persoanelor audiate de magistrați se află sub control judiciar, pentru alte șase persoane au fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile. Trebuie menționat că sentința Tribunalului București poate fi atacată cu recurs.

Informațiile transmise de DNA

Anterior, DNA a anunțat oficial că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reținerea pentru 24 de ore, a 13 inculpați în dosarul achizițiilor de la Economat Sector 5. Astfel, au fost reținute următoarele persoane pentru 24 de ore:

  • VANGHELIE MARIAN-DANIEL, consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti;
  • MARIAN-LEONARD, director general al S.C. Economat Sector 5 S.R.L;
  • persoană fizică, rudă a primului menţionat, administrator de societate comercială, fiind vorba despre fratele lui Marian Vanghelie;
  • RĂMULESCU FLORICICA-CARMEN, director Achiziţii în cadrul S.C. Economat Sector 5 S.R.L;
  • LUPAŞCU MARIAN, director general la S.C. Amenajare Edilitară şi Salubrizare S.A;
  • ZIDĂRESCU LOREDANA IONELA, şefă Direcţiei Investiţii şi Achiziţii Publice la societatea anterior menţionată şi şapte persoane fizice, administratori de societăţi comerciale implicate in lanţul de fraudare a banilor publici.

„La finele anului 2018, suspectul Vanghelie Marian Daniel – la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, suspectul Petre Marian Leonard – la data faptelor directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L. şi un om de afaceri, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane (administratori ai unor societăţi comerciale), şi care ar fi avut ca scop obţinerea de foloase de către firmele controlate de Vanghelie Marian Daniel şi implicit de persoanele care au sprijinit grupul, prin prejudicierea bugetului S.C. Economat Sector 5 S.R.L (unde acţionar majoritar este Consiliul Local sector 5).

La vârful ierarhiei, s-ar fi aflat suspectul Vanghelie Marian Daniel – la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, urmat de Petre Marian Leonard – la data faptelor directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L. şi un om de afaceri, suspect în prezenta cauză”, a transmis DNA.