Bondurile convertibile, care plătesc un cupon fix dar pot fi convertite în acţiuni la un preţ convenit, au fost căutate în ultimii ani de investitori atraşi de randamente mai mari comparativ cu cele oferite de obligaţiunile convenţionale.
Marfin a precizat într-un comunicat că noile obligaţiuni convertibile vor putea fi tranzacţionate la bursa de la Atena, urmând a fi împărţite în două tranşe, prima plătind un cupon anual de 7% pentru o perioadă de şase ani, iar cea de a doua cu un cupon anual de 6,3% pe o durată de şapte ani. Marfin a mai informat că prima tranşă, în valoare de până la 408 milioane de euro, va fi utilizată în principal pentru investiţii în noi oportunităţi, iar cea de a doua tranşă, în valoare de 251 milioane de euro, va fi destinată în principal refinanţării actualelor obligaţiuni convertibile potrivit unor condiţii mai atractive.
‘Având în vedere condiţiile negative de pe piaţă şi perspectivele relansării economice în Grecia, există oportunităţi pentru a creşte valoarea pentru acţionari şi a întări atractivitatea şi valoarea portofoliului MIG’, a anunţat directorul general Thimios Bouloutas.
Marfin Investment Group este un holding de investiţii cu sediul în Grecia şi operaţiuni în Europa de Sud-Est. În portofoliul său se numără producătorul grec de produse alimentare Vivartia, operatorul de ferry boat Attica Group, compania aeriană Olympic Air şi operatorul de spitale private Hygeia Group.
Pe piaţa locală operează Marfin Bank România, care recent a preluat de la Bank of Cyprus active brute în valoare de 82 milioane de euro şi depozite de 77 milioane de euro, precum şi tot personalul aferent serviciilor contractelor relevante.
Sursa: Agerpres