Vești bune pentru români. Surse au declarat pentru Antena 3 că autoritățile au de gând să relaxeze măsurile impuse. Mai exact, circulația pe timp de noapte ar urma să fie permisă până la ora 24. Totodată, potrivit surselor citate, programul de funcționare al restaurantelor și al teraselor ar urma să fie și el prelungi cu două ore.

În ceea ce privește noile măsuri, aceastea urmează să fie decise la începutul săpămânii viitoare. De menționat este faptul că, precizările vin în contextul în care, Guvernul urmează să se reunească de urgenţă în şedinţă pentru a prelungi starea de alertă care expiră miercuri.

Totodată, în viitoarea hotărâre a Comitetului Naţional pentru Stiuaţii de Urgenţă se vor regăsi şi măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Amintim faptul că, în cursul săptămânii viitoare, pe data de 12 mai, la ora 24.00, starea de alertă din România va expira, motiv pentru care Guvernul trebuie să se reunească urgent în şedinţă pentru a o prelungi din nou, începând cu data de 13 mai.

Ce măsuri se relaxează în România 

Înainte ca Guvernul să ia însă o decizie, este nevoie de o ședință CNSU, în cadrul căreia să se ia o hotărâre în acest sens. Potrivit informațiilor obținute de Antena 3, în hotărâre ar urma să fie regăsite și măsurile care intră în vigoare de la data de 1 iunie.

Acestea sunt renunțarea la masca de protecție pe plajă și în drumețiile montane, redeschiderea restaurantelor la 100% din capacitate, cu clienți vaccinați, deschiderea hotelurilor la 100% din capacitate, dacă primesc doar oaspeți vaccinați și organizarea de evenimente private cu oaspeți vaccinați.

În ceea ce privește măsurile care ar urma să intre în vigoare de la data de 1 august, printre acestea se numără renunțarea la masca de protecție în aer liber.

De menționat este faptul că, până în prezent, 3,4 milioane de români imunizați cu cel puțin o doză. Obiectiul Guvernului este de a vaccina 5 milioane de români până la data de iunie, respectiv 10 milioane de români până la data de 1 august, pentru a putea relaxa măsurile.