Mare atenție pentru cei care au carduri: Se golesc conturile! Aplicația WhatsApp poate fi pentru hackeri o ușă deschisă către datele personale din telefonul dumneavoastră.

Iar perioada din timpul și de după pandemia de coronavirus a amplificat tentativele de fraudare, avertizează specialiștii.

Mare atenție pentru cei care au carduri. Hackerii și-au intensificat activitatea

Deși WhatsApp s-a dovedit a fi o aplicație foarte utilă, poate deveni rapid o sursă de bani pentru hackerii pricepuți.

Un moment de neatenție poate facilita accesul unui străin la toate conversațiile tale private și conținutul media expediat.

Experții de securitate avertizează utilizatorii aplicației WhatsApp în privința unei tentative de fraudare, în urma căreia poți rămâne fără conversațiile tale private și poți pierde sume considerabile de bani.

Astfel, un hacker te abonează la diverse aplicații sau servicii direct din telefon, iar cardul asociat contului tău de Google va rămâne fără bani înainte să-ți dai seama, scrie realitatea.net.

În al doilea trimestru al anului 2021, dată fiind întreruperea frecventă a lanțurilor de aprovizionare și a serviciilor de mail, hackerii au căutat să folosească problemele logistice în avantajul lor, pentru a fura banii și detaliile cardului de credit ale utilizatorilor, atrag specialiștii atenția.

Precizările făcute de WhatsApp

”Vă recomandăm să ne raportați orice conținut problematic, precum și contactele care vă trimit astfel de conținut. Puteți decide cu cine interacționați pe , având posibilitatea de a bloca anumite contacte sau de a raporta anumite mesaje sau contacte.

Când primiți o poză sau un clip video cu afișare unică, puteți raporta contul respectiv direct din cadrul fișierului media atunci când îl deschideți.”, avertizează platforma WhatsApp.

”Cu ajutorul setărilor de confidențialitate, aveți posibilitatea de a decide cine vă vede informațiile. Puteți configura ultima accesare, poza de profil sau mesajul de stare.

Toată lumea: ultima accesare, poza de profil sau starea va fi disponibilă pentru toți utilizatorii WhatsApp.

Contactele mele: ultima accesare, poza de profil sau starea va fi disponibilă doar pentru contactele pe care le aveți salvate în agenda telefonică.

Nimeni: ultima accesare, poza de profil sau starea nu va fi disponibilă pentru nimeni.”, ai precizează platforma.