Mare atenție la ce legume consumați! Un senator trage semnalul de alarmă cu privire la otrava din farfuriile românilor, pe care o cumpără chiar din piețe.

Este vorba despre biocidele utilizate în producția vegetală pentru a da legumelor un anumit aspect, dar care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Mare atenție la ce legume consumați! ”Solicităm derogări pentru utilizarea unor substanțe interzise de UE”

Senatorul UDMR Laszlo Attila, secretarul Comisiei pentru sănătate din Senatul României, a declarat luni că ”aș fi un pic mai precaut privind produsele agricole”, spunând că ”din cauza lipsei de dialog interministerial, cred că s-ar impune un control mult mai profesionist asupra produselor utilizate de industria agricolă, pentru produsele vegetale și produsele animale”.

El a amintit că ”am asistat la o vizită a comisarului european pentru sănătate în mandatul trecut”, care a cerut câteva lucruri.

În primul rând, ”să nu mai solicităm derogări pentru utilizarea unor substanțe care sunt interzise la nivel european și în continuare, solicităm.”, a adăugat secretarul Comisiei pentru sănătate din Senatul României, potrivit dcnews.ro.

”Trebuie să fim mult mai precauți”

De asemenea, dr. Laszlo Attila a spus că ”ne-a solicitat să formăm grupuri și să operativizăm grupuri de lucru împotriva rezistenței la antibiotice”.

”A fost și o a treia temă, care ne-a surprins și pe noi: problema biocidelor utilizate în producția vegetală – cred că aici avem multe de făcut. Când spun acest lucru, și pe mine m-a șocat de multe ori când discutam sau chiar cumpăram de la producători, să aflu că există produse pentru uz propriu și produse pentru piață.

Uitați-vă cum arată o vânătă netratată, ce aspect, ce formă și ce gust are și cum arată cea care este produsă și vândută după greutate și aspect și ajunge pe tarabele piețelor.

Cred că trebuie să fim mult mai precauți, să facem acele demersuri care să ne asigure un confort și o securitate la tot ceea ce consumăm și să nu mai asistăm la astfel de vizite surprinzătoare din partea persoanelor responsabile la nivel european.”, a încheiat dr. Laszlo Attila, potrivit sursei citate.