România este promovată pe toată durata Euro 2024

Cu ajutorul unui cod QR, găsit pe mai mult de 600 de taxiuri colantate, România este promovată în Hamburg, Berlin, München și Frankfurt (Germania), pe toată durata Euro 2024.

„Veniți în România! Avem nu doar fotbal de calitate, ci și obiective turistice spectaculoase! Munții Carpați, Delta Dunării, mănăstirile din nordul Moldovei, cetățile dacice, satele din Transilvania și litoralul românesc sunt destinațiile turistice unde veți dori să reveniți.

Îi mulțumesc Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Stefan Radu Oprea, pentru această inițiativă de promovare a atracțiilor românești ca destinații de vacanță! P.S. Îl aștept, cu drag, pe prim-ministrul bavarez Markus Söder! Cu siguranță își va face amintiri unice în Delta Dunării și la Castelul Bran”, a transmis, marți, premierul României, Marcel Ciolacu, prin intermediul Guvernului României.

Programul Euro 2024

Turneul final al UEFA EURO 2024 este planificat să aibă loc între 14 iunie și 14 iulie 2024. Faza grupelor se va desfășura până pe 26 iunie, iar faza eliminatorie va începe pe 29 iunie. Cele 24 de echipe naționale sunt împărțite în șase grupe astfel:

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria și Elveția;
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia și Albania;
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia și Anglia;
  • Grupa D: Polonia, Olanda, Austria și Franța;
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România și Ucraina;
  • Grupa F: Turcia, Georgia, Portugalia și Cehia.

Fiecare echipă va disputa trei meciuri în faza grupelor, iar pentru a avansa în fazele eliminatorii, se vor califica echipele clasate pe locurile 1 și 2 din fiecare grupă. În anumite cazuri, și echipele de pe locul 3 pot merge mai departe, pe baza unui clasament al tuturor echipelor aflate pe această poziție.

Astfel, există un clasament de 6 echipe pentru locul 3 în fiecare grupă. Primele 4 echipe din acest clasament se vor califica în rundele eliminatorii. În caz de egalitate de puncte între echipe, criteriile de departajare sunt următoarele: golaverajul, numărul de goluri înscrise, numărul de victorii, punctele de disciplină (echipa cu cele mai puține cartonașe galbene și roșii se va califica) și, în ultimă instanță, clasamentul calificărilor europene.

Semifinalele vor avea loc în iulie 2024

Semifinalele vor avea loc pe 9 iulie și 10 iulie (marți și miercuri) la Munich Football Arena și respectiv la BVB Stadion Dortmund. Meciul final, numărul 51, se va juca la Berlin, pe Olympiastadion Berlin, pe 14 iulie (duminică).

Supercomputerul companiei Opta, responsabilă cu statistici și date sportive, a publicat predicțiile sale pentru Euro 2024, considerând Anglia favorită cu 19.9%. Foarte aproape de Anglia se află Franța, cu 19.1%. Pe locurile următoare în top 5 se află Germania, Spania și Portugalia. Potrivit clasamentului Opta, România ocupă locul 20, având 0.5% șanse de a câștiga turneul și 18.3% șanse de a ajunge în sferturile de finală.

Însă UEFA Euro 2024 nu este singurul eveniment sportiv important al verii. Jocurile Olimpice 2024 vor începe doar câteva zile după Campionatul European din Germania, primele meciuri fiind programate pentru 24 iulie. Competiția va avea loc la Paris și se va încheia pe 11 august.