Marcel Ciolacu, la Buzău pentru inaugurarea „Galeriei Eroilor Aerului” şi a unui monument dedicat paraşutiştilor

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent sâmbătă la Buzău pentru inaugurarea „Galeriei Eroilor Aerului” și a Monumentului dedicat Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

În timpul ceremoniei, el a adus un omagiu tuturor militarilor români. Şeful Guvernului a subliniat că aceştia sunt pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea acestei naţiuni.

Marcel Ciolacu a amintit că tatăl său a fost pilot militar. Aşadar, a crescut în centrul unei comunități dedicate excelenței și sacrificiului pentru țară.

„Ca fiu al unui pilot militar, am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței și sacrificiului pentru țară.

Această moștenire personală mă face să înțeleg profund provocările și responsabilitățile pe care le implică serviciul militar, în special în cadrul Forțelor Aeriene Române”, a transmis Marcel Ciolacu de la Buzău.

Un tribut adus celor care protejează libertatea și integritatea teritorială a României

Prim-ministrul a lăudat şi devotamentul de care dau dovadă paraşutiştii miliari, catalogându-i drept un simbol al cutezanței și al spiritului de sacrificiu.

„Suntem onorați să dezvelim monumentul Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

Acest monument este un tribut adus celor care, prin curaj și determinare, au apărat și continuă să protejeze libertatea și integritatea teritorială a României.

Parașutiștii militari sunt un simbol al cutezanței și al spiritului de sacrificiu, iar acest moment va rămâne o mărturie peste timp a devotamentului lor”, a mai precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat că dorește să-şi reafirme angajamentul față de toți militarii din Forțele Aeriene Române. El a subliniat că aceștia sunt cei care, zi de zi, apără cerul și asigură pacea și siguranța națională.

În ciuda schimbărilor politice și a funcțiilor trecătoare, admirația sa sinceră pentru militarii care reprezintă pilonii siguranței și suveranității națiunii va rămâne de neclintit, a dat asigurări premierul României.

„Vreau să folosesc acest prilej pentru a reafirma angajamentul meu față de toți militarii din Forțele Aeriene Române. Ei sunt cei care, zi de zi ne apără cerul și ne asigură că putem trăi în pace și siguranță.

Vă asigur că legătura mea cu această comunitate va rămâne una de profund respect și recunoștință, fiindcă alegerile vin și trec, iar funcțiile sunt vremelnice, însă admirația și credința mea sinceră că militarii noștri reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranța și suveranitatea acestei națiuni rămân neclintite”, a mai transmis premierul Ciolacu.