Marcel Ciolacu, la congresul UDMR, a declarat că PSD a rezistat cu plăcuţa suedeză și că nu vede o problemă cu plăcuţele bilingve.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la congresul UDMR, că problemele cetățenilor sunt facturile și scumpirile „și împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună”.

Social-democratul a spus că PSD „a rezistat cu plăcuţa suedeză” și nu vede o problemă „cu plăcuţele bilingve”. La sfârșitul discursului, Ciolacu i-a cerut liderului UDMR, Kelemen Hunor, să le traducă exact colegilor din coaliție ceea ce a spus „ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”.

„Domnule Hunor, o ultimă rugaminte, pentru că faceți parte din coaliția de guvernae, vă rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor din coaliție, poate și domnului președinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”, a spus la finalul discursului său, Marcel Ciolacu.

Problemele cetățenilor trebuie să fie prioritare, nu luptele politice

Marcel Ciolacu a spus că problemele cetățenilor trebuie să fie prioritare în prezent, nu luptele politice.

„Problemele cetățenilor astăzi sunt facturile și scumpirile. Și împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună. Vă spun sigur că putem citi cum vrem facturile, în română, în maghiară, în engleză, la fel de mari vor fi. Ideea este ce facem pentru ca cetățenii să treacă cu bine peste această iarnă”, transmite Mediafax.

Ciolacu a precizat că prioritatea zero a PSD este plafonarea prețurilor la energie și gaze.

„Vreau să avem discuții cu toate partidele responsabile pentru a construi o majoritate solidă, să trecem cât mai repede acest proiect de lege pin Parlament”, a adăugat liderul PSD.

Liderul PSD a relatat că, în drum spre congresul UDMR, a fost întrebat ce părere are de plăcuţele bilingve: „A rezistat PSD cu plăcuţa suedeză, nu văd o problemă cu plăcuţele bilingve”.

Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Klaus Iohannis, în 2020, a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

„Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus atunci şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.