Președintele PSD, susține că astfel de lucruri nu pot fi acceptate în politica din România. El a subliniat faptul că la un momendat Klaus Iohannis declara că penalii nu trebuie să ocupe funcții publice, iar acum, premierul țării a ajuns să fie în această postură.

Totodată, Marcel Ciolacu se întreabă cum de Florin Cîțu a avut accesa la informații secretizate dacă a săvârșit o faptă penală și de ce nu a vorbit despre acest eveniment până acum.

Liderul PSD a mai adăugat că în opinia sa, Florin Cîțu a ținut ascunsă o infracțiune, iar șeful statului a desemnat în funcția de premier o persoană despre care nu știa toate detaliile.

„Penalii să plece. Domnul președinte Iohannis nu ne vorbea despre penali în funcții publice. Cum a avut acces la informații secretizate premierul care a făcut o faptă penală? Când nu spui că ai săvârșit o faptă penlă, nu se numește tăinuire?

Florin Cîțu a ”tăinuit o infracțiune”

Domnul prim-ministru a tăinuit o infracțiune. Președintele desemnează un premier fără să aibă toate detaliile”, a spus Ciolacu, la B1 Tv.

Acesta a precizat că în momentul în care principiile democrației sunt încălcate, social democrații reacționează. El a amintit și de situația de la Sectorul 1, unde nicio persoană nu a fost anchetată până acum în legătură cu fraudarea alegerilor.

Ciolacu susține că doar își dorește ca legea să fie respectată, iar președintele Klaus Iohannis trebuie să țină cont de aceste aspecte.

”În momentul în care într-o țară se aplică legea discriționar, dacă încălcăm principiile democrației, e normal să reacționăm. Voi lua o hotărâre cu colegii mei. Este posibil ca nimeni să nu fie anchetat pentru ce s-a întâmplat la sectorul 1?

Nu mai cere nimănui, mai ales opoziției, să respecte legea total. Nu ai dreptul la informații clasificate fiind penal. Președintele nu știe?”, a mai spus Marcel Ciolacu.